Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Iunie 20, 2024
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Piața RCA aruncată în aer din nou de neglijența unei instituții publice! FACIAS face plângere penală împotriva conducerii ASF
majorarea prețurilor la RCA, FACIAS va face plângere penală împotriva conducerii ASF.

Euroins este a treia companie de asigurări care ajunge în faliment după City Insurance și Astra, iar conducerea ASF este incapabilă să prevină astfel de situații. Falimentul City Insurance a avut ca și consecințe o triplare prețului polițelor RCA și probabil că și recentul faliment al Euroins va avea același tip de efect. În ciuda acestor situații, responsabilii ASF care ar fi putut opri aceste companii înainte ca valoarea daunelor să depășească veniturile, fac declarații post dezastru și susțin cu nonșalanță că și-au făcut treaba.

Așadar putem vorbi despre o neglijență crasă în serviciu având în vedere următoarele informații certe:

- ASF a constatat încă din sept 2020 ca Euroins nu deținea fonduri proprii eligibile care să acopere SCR și MCR precum și că a constituit necorespunzător rezerva de prime, rezerva de daune avizate și rezerva de daune neavizate.

- De asemenea, în dec. 2021 a constatat că Euroins nu are constituite rezerve regim național și solvabilitate 2 și că nu deține fonduri proprii necesare acoperirii SCR, aspectul ultim făcând obiectul unei constatări și în martie 2022.

- ASF s-a mulțumit doar să constate și să dea amenzi, însă nu a intervenit la timp pentru a stopa activitatea acestei societăți, deși finalul era previzibil, un plan de redresare nefiind realizabil.
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

6,604,456 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.