Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Iunie 20, 2024
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Bilanțul misiunilor în intervalul 17 -20.03.2023 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,SEMENIC" al județului Caraș-Severin
Ieri seară, în jurul orei 19:00, s-a produs un incediu la o locuință din municipiul Caransebeș. Datorită faptului că locuința se află în apropierea Detașamentului de Pompieri Caransebeș, flăcările au fost observate de pompierii care se aflau pe tura de serviciu. Aceștia s-au deplasat de urgență la locul incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incediul se manifesta la o anexă de locuit, cu degajări mari de fum. De asemenea, exista riscul de extindere la întreaga locuință. Au ars mai multe bunuri din anexa respectivă, însă incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.

Totodată, pompierii militari cărășeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case private din municipiul Reșița. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar cauza probabilă de izbucnire a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurățat de funingine.

Ø Incendii de vegetație uscată

Pompierii militari au acționat pentru stingerea a cinci incendii de vegetație uscată, în urma cărora a fost afectată o suprafață totală de aproximativ 6 ha. Incendiile s-au produs pe raza administrativ-teritorială a localităților Mehadia, Carașova, Topleț și Brebu. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise.

Ø Alte misiuni și intervenții

Pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier, fără victime. Totodată, pompierii au desfășurat acțiuni de verificare a secțiilor ATI din unitățile spitalicești ale județului, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și alte misiuni în sprijinul comunităților.

Ø Misiuni de prim ajutor

În perioada de referință, s-au înregistrat 18 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.În continuare, pompierii militari cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

6,604,240 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.