Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Miercuri, August 22, 2018
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Sănătatea lui începe cu laptele tău!

În fiecare an, organizațiile dedicate sănătății mamei și copilului din întreaga lume sărbătoresc Săptămâna Mondială a Alăptării în prima săptămână a lunii august.

World Alliance for Breastfeeding Action recomandă în 2018 mesajul campaniei pro-alăptare: ALĂPTAREA – FUNDAMENTUL VIEȚII: “Alăptarea previne foametea și malnutriția în toate formele ei și asigură securitatea hranei copilului, chiar și în timp de criză”. (WABA)

Asociația SAMAS promovează alăptarea în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării prin mesajul

“Sănătatea lui începe cu laptele tău”.
Preturile la gazele naturale furnizate clientilor casnici

INFORMARE

privind prețurile la gazele naturale furnizate clienților casnici


În ședința din dat de 19.07.2018, membrii Comitetului de reglementare al ANRE au luat în discuție solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor.Solicitările vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, prețul de achiziție a gazelor naturale din producția internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat.

Semnătură electronică pentru solicitarea fondurilor europene acordate prin PNDR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pune la dispoziția solicitanților de fonduri nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) posibilitatea utilizării semnăturii electronice la depunerea cererilor de finanțare.

Astfel, începând cu data de
900 DE STRĂINI AU SOLICITAT ACORDAREA UNEI FORME DE PROTECTIE INTERNATIONALĂ, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 2018

În perioada de referință, 948 de persoane au fost înscrise în programul de integrare, peste 400 sunt din Irak, 360 din Siria, 63 din Afganistan și alte țări.

Pe linia procedurii de determinare a statului membru responsabil cu analizarea cererilor de azil depuse de solicitanții de protecție internațională, au fost transmise 190 de cereri pentru transferul străinilor în alte state membre. Totodată, a fost realizat transferul în România pentru 108 persoane în conformitate cu prevederile Regulamentului Dublin.
Zilele Diasporei la Resita


La 100 de ani de la Marea Unire, RePatriot a lansat o nouă chemare către Administrația Publică Locală, către oamenii cu inițiativă din toate zonele țării, să considere la modul foarte serios valoarea celor plecați din Româniași să încerce, împreună, prin toate mijloacele, să-i țină mai aproape de comunitățile de unde au plecat.
ACCIDENT CU URMĂRI DEOSEBIT DE GRAVE!

Un bărbat a decedat iar trei tineri sunt grav răniți în urma unui accident petrecut în cursul nopții pe DN 6.


În noaptea de 30/31.07.2018 orele 01.00, un tânăr de 24 de ani din comuna Cornereva, a provocat un grav accident de circulație pe DN 6 în afara localității Teregova, spre Caransebeș. Aflat la volanul unui autoturism și având alte preocupări de natură ai distrage atenția, tânărul a pierdut controlul autoturismului și a intrat în
Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată si cantităti importante de apă

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie

COD : GALBEN

Intervalul : 30 iulie, ora 21:00 – 01 august, ora 09:00

Zonele afectate : conform textului și hărții;

Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă;

Mesaj :
Mai sunt 2 zile în care se poate depune Declaratia Unică

Marți, 31 iulie 2018 este ultima zi în care se poate depune Declarația Unică. Contribuabilii persoane fizice pot depune Declarația online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratură administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
87 de sanctiuni contraventionale aplicate pentru nerespectarea normelor de curătenie

Continuă acțiunile de depistare a persoanelor care aruncă deșeuri sub diverse forme pe domeniul public al muncipiului Reșița.

Astfel, în ultima săptămână a lunii iulie 2018, lucrătorii de poliție locală au acționat în zona complexului comercial Victoria unde intervenția acestora a avut drept scop identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reșița.
MODIFICĂRILOR LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL COMBATERII VIOLENTEI DE GEN


La data de 19 iulie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua formă a Legii nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. În termen de 90 de zile urmează ca instituțiile care au competență în aplicarea legii să ia măsurile necesare pentru punerea în practică a noilor măsuri legislative.
Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată si cantităti importante de apă


Sursa : Administrația Națională de Meteorologie


COD : GALBEN

Intervalul : 29 iulie, ora 14:00 – 30 iulie, ora 21:00

Zonele afectate : conform textului și hărții;

Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă;

Mesaj :
Universitătile celui mai puternic consortiu academic din tară, Consortiul Universitaria, dau vizibilitate României prin prezenta lor în renumitul top Shanghai


Universitățile membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - UAIC, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - UBB, Universitatea din București - UB, Academia de Studii Economice din București - ASE și Universitatea de Vest din Timișoara - UVT)
Tarifele maxime pe care autoritatile publice le pot percepe pentru accesul operatorilor de comunicatii pe proprietatea publica în consultare


ANCOM lanseaza în consultare publica un proiect de decizie privind stabilirea tarifelor maximale pentru exercitarea de catre operatorii de comunicații a dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobilele aflate în proprietatea publica a statului. „Tarifele maxime propuse de ANCOM pentru instalarea de stâlpi, piloni, turnuri sau rețele subterane și aeriene de comunicații pe proprietatea publica au fost stabilite pe baza unui model de calcul si a unei metodologii
29 iulie Ziua Imnului National al României


Ziua de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Național prin Legea nr. 99/1998. Cu această ocazie, Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița și Garnizoana Reșița organizează duminică, 29 iulie, cu începere de la ora
LUNA SÂNGERIE 27, 28 IULIE 2018


Pe data de 27 iulie 2018 a avut loc cel mai important eveniment astronomic al anului, vizibil din România, cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI, cu o durată de o oră și 43 de minute.

Din țara noastră eclipsa a fost văzută începând cu ora 21, maximul ei producându-se la ora 23:21 minute. În timpul eclipsei totale de Lună, aceasta a intrat în zona de umbră a Pământului, unde a căpătat culoarea roșiatică, motiv pentru care a primit denumirea de lună sângerie.
Republica Elenă - Prelungirea perioadei de înrăutătire a vremii până la 31 iulie 2018


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul grec de Meteorologie a anunțat o înrăutățire a vremii în perioada 27 - 31 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt foarte puternic.

Vor fi afectate următoarele regiuni:
Locuri de muncă în judetul Caras-Severin, la data de 27.07.2018

SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE
Întâlnire de lucru cu beneficiarii PNDR si autoritătile locale din judetul Iași

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a organizat joi, 26 iulie 2018, o întâlnire de lucru pentru analiza celor mai importante aspecte care țin de implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
DESPRE PREVENIRE ÎNVĂTĂM LA ORICE VÂRSTĂ!


Lucrătorii de poliție rutieră împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au „predat” o lecție vizând prevenirea consumului de alcool și/sau alte substanțe, la volan.

Suedia - Incendii de pădure


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Suedia că există mai multe incendii majore de pădure. Sunt afectate regiunile Dalarna, Jämtland și Gävleborg (nordul și centrul Suediei). În unele localități, autoritățile au organizat evacuări parțiale. Rezidenții și turiștii români sunt sfătuiți să apeleze la numărul de telefon
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

2,226,705 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.