Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Septembrie 21, 2017
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Se lucrează pe bulevardul Revolutiei din Decembrie la Resita

Primăria Municipiului Reșița prin Serviciul Direcția
pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița dorește
să aducă la cunoștința cetățenilor că începând cu data de 06.09.2017 se vor
Activitatea desfășurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin în luna august 2017

În luna august 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a efectuat 133 controale, din care 68 în domeniul relațiilor de muncă și 65 în domeniul securității și sănătății în muncă, aplicându-se amenzi contravenționale în valoare de 79.400 lei.
Dosare penale întocmite de politistii de frontiera

Cetățeni austrieci cercetati pentru călăuzirea unui cetățean turc

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, jud. Timiș, au depistat doi cetățeni austrieci care au ajutat un cetățean turc să treacă ilegal frontiera din Serbia.
Cei doi austrieci sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, respectiv complicitate la trafic de migranți, unul dintre ei fiind reținut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.
Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor deținute de persoane fizice și juridice

În perioada 15-21 septembrie Primăria Municipiului Reșița împreună cu Serviciul Public Direcția de Întreținere și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire, va organiza o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor deținute de persoane fizice și juridice.

Locațiile unde se vor desfășura sterilizările vor fi:
Verificarea functionării sirenelor de alarmare publică, prin actionarea acestora

Începând cu luna August 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 1000 – 1100, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora.
Programul ,,Scoală după scoală", adaptat nevoilor actuale din sistemul educational

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a aprobat prin ordin modificarea metodologiei de organizare a programului „Școală după școală” (SDS). Intervențiile punctuale vizează adaptarea programului la nevoile actuale ale sistemului de învățământ preuniversitar, respectiv deschiderea sa într-o mai mare măsură către comunitate.
Politistii de frontieră au întocmit dosare penale

Trei cetățeni irakieni, solicitanți de azil în România, au încercat să iasă din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, fără a deține documente de călătorie care să le permită efectuarea formalităților de frontieră. Migranții călătoreau într-o mașină condusă de un cetățean italian care a declarat că i-a luat „la ocazie”, la ieșirea din Timișoara, fără să știe că nu au documente ca să iasă din România.
Pornind de la acest caz, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop, 0219590.
Cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 03-09-2017 Ora : 10:00 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții.
Fenomene : instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate;
Mesaj :
Constituirea numărului de clase (clasa a IX-a liceu și anul I pentru învățământul profesional) conform planului de școlarizare din județul Caraș-Severin pentru anul școlar 2017-2018

Informare privind constituirea numărului de clase (clasa a IX-a și anul I pentru învățământul profesional și tehnic) conform planului de școlarizare din județul Caraș-Severin pentru anul școlar 2017-2018.


Prezintă: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Acordarea unor servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare și reinserție socială a persoanelor vârstnice

Informare privind acordarea unor servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare și reinserție socială a persoanelor vârstnice în scopul menținerii, refacerii sau dezvoltării capacităților individuale ale persoanelor vârstnice

Prezintă: - Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița;
- Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș
- Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu;
- Căminul pentru Persoane Vârstnice Anina;
- Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocșa.
Informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 01-09-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 02 septembrie, ora 18 – 04 septembrie, ora 18
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ
ANCOM actualizează o serie de reglementări din sfera serviciului universal postal

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) supune astăzi consultării publice trei proiecte de decizie, toate urmărind actualizarea legislației secundare privind furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal poștal, în concordanță cu evoluția cadrului legislativ primar din acest domeniu.
Măsuri de garantare a serviciilor turistice

O serie de măsuri în domeniul turismului menite să contribuie, pe de o parte la protecția turiștilor iar, pe de altă parte, la întărirea disciplinei în materie de comercializare a pachetelor de servicii turistice, au fost luate astăzi printr-o Ordonanță adoptată de Guvern. Măsura răspunde cerințelor pieței, precum și celor ale Comisiei Europene, prin transpunerea noilor norme în domeniu.
Măsuri pentru vaccinarea antirujeolică

Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin a organizat joi, 31 august, ședința extraordinară a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi. Principalul subiect dezbătut în cadrul întâlnirii a fost ,,Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase”. Cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, mediatorii sanitari și școlari din comunitățile de romi vor derula o campanie de informare, pentru a convinge populația de etnie romă în legătură cu beneficiile vaccinării.
SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE LA DATA DE 01.09.2017
SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE
LA DATA DE 01.09.2017
Luni se dă startul admiterii de toamnă la UVT. Universitatea îi asteaptă pe candidati cu locuri bugetate, sapte tipuri de burse si cazare pe timpul admiterii


Aproximativ 180 de locuri la buget și 2300 în regim cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara. Oferta Universității pentru absolvenții de liceu constă în
PUTEȚI FI ASIGURAȚI CHIAR DACĂ NU OBȚINEȚI VENITURI IMPOZABILE

În ultima perioadă a crescut numărul cetățenilor care sosesc la ghișeele Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin pentru a solicita informații sau chiar modificarea categoriei de asigurat, în condițiile în care nu realizează venituri impozabile.
Containere speciale pentru colectarea selectivă a deseurilor reciclabile

Începând cu luna martie, Primăria Reșița a amplasat pe raza municipiului, pe platformele de colectare a deșeurilor menajere de la populație, containere speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile după cum urmează:
1 SEPTEMBRIE 1893 - ÎNFIINȚAREA JANDARMERIEI RURALE 1 SEPTEMBRIE 1990 - ÎNFIINȚAREA I.J.J CARAȘ - SEVERIN

Necesitatea unei forțe specializate puternice a cărei misiune principală să o constituie paza și ordinea de stat, asigurarea liniștii și libertății cetățeanului, precum și a modului de aplicare și respectare a legilor țării, au determinat intensificarea acțiunilor factorilor de conducere politică și militară pentru elaborarea unei legi de organizare a Jandarmeriei în întreaga țară.
Astfel, o primă încercare are loc în 1885, când generalul Radu Mihail, prefectul Poliției Bucureștiului a elaborat un proiect de lege pentru organizarea jandarmeriei în întreaga țară, dar nu s-a concretizat.
Informare privind cazurile de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în sezonul 2017 (09.05.2017 – 30.08.2017) au fost înregistrate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, din care 6 decese (Bucuresti – 3, Buzau – 1, Braila – 1, Olt – 1).
Ministerul Sănătății subliniază că toate aceste cazuri, depistate și înregistrate în România, sunt cazuri sporadice și în momentul de față nu comportă riscul unei epidemii de amploare. De asemenea, recomandă autorităților locale să ia masuri de dezinsecție în localități, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.

Pe județe, situația infecțiilor cu virusul West Nile este următoarea:
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

1,350,397 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2017 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.