Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Septembrie 21, 2017
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
A INCEPUT SCOALA!

Aproape 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță din învățământul preuniversitar vor începe luni cursurile anului școlar 2017-2018. Dintre care, 165.000 sunt elevi de clasa pregătitoare, iar aproape 400.000 sunt copii de grădiniță.
Potrivit ordinului de ministru disponibil atașat, cursurile anului școlar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie și însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018).
Autoturism de lux căutat de autoritățile germane, indisponibilizat de polițiștii de frontieră mehedințeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I – județul Mehedinți au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean muntenegrean care conducea un autoturism marca Peugeot 3008, semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile germane.
Măsuri pentru stabilirea pretului abonamentelor decontate elevilor care fac naveta

Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019.
Guvernul a aprobat, în acest sens, o Hotărâre pentru modificarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016.
Prescolarii si elevii din învătământul primar si gimnazial vor primi, în anul scolar 2017-2018, fructe si legume proaspete, produse lactate si produse de panificatie

Guvernul a adoptat astăzi, printr-o Hotărâre, modul de aplicare și de finanțare a Programului pentru școli al României, în perioada 2017-2023, în condițiile în care acest program a fost adoptat, printr-o Ordonanță, în ședința din 18 august.
Informații de călătorie Italia - Coduri de fenomene meteorologice intense i precipitatii abundente

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că anumite regiuni din nordul și centrul țării se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de precipitații abundente și vânt puternic. Serviciul de Protecție Civilă italian a anunțat, pentru ziua de 10 septembrie 2017, cod roșu cu pericol de inundații și alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din
Precizări de presă - cu privire la cetăteni români implicati într-un accident rutier lângă Viena

Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acțiunilor privind asistența cetățenilor români afectați de uraganul Irma, coordonează și demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetățeni români.
Măsuri de ordine publică
În perioada 08-10 septembrie a.c., jandarmii cărășeni vor fi angrenați într-o serie de misiuni de asigurarea a ordinii publice pe raza județului Caraș-Severin.
Misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice
În perioada 08-10 septembrie a.c., jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Reșița și din cadrul Postului de Jandarmi Băile Herculane, alături de celelalte structuri al Ministerului Afacerilor Interne, vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice în stațiunea Băile Herculane, cu prilejul sărbătoririi „Zilelor Orașului Băile Herculane 2017“, în vederea asigurarării unui climat cât mai plăcut pentru toți cei care vor fi prezenți la această manifestare cultural-artistică.
Un nou proiect cultural la Resita: în debut, un concert de orgă

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița lansează un nou proiect cultural pentru municipiul de pe Bârzava. Este vorba despre proiectul „Cultură și artă în Reșița Montană“, care se va derula până în anul 2021, când vom sărbători cu toții 250 de ani de industrie la Reșița. În cadrul proiectului vor avea loc diferite manifestări de cultură muzicală, expoziții de artă plastică, întâlniri literare și de dezbateri spirituale și culturale, care se vor desfășura în Reșița veche, sau Reșița Montană cum era oficial în urmă cu mulți ani.
Siguranță în școli

Asigurarea unui climat de ordine și siguranță în școli și în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.
Deschiderea noului an de învățământ 2017-2018 reprezintă pe lângă semnificația și emoția firească a momentului și un prilej de conștientizare a elementelor de risc la adresa siguranței elevilor pe care jandarmeria are obligația să le prevină și să le combată eficient.
SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE LA DATA DE 08.09.2017

SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE
COMUNICAT DE PRESĂ - USR Filiala Resita

Ca urmare a sesizărilor reșițenilor din ultimele zile cu privire la
defrișarea pădurii de pe dealul care leagă zona Triaj de vechea Unitate
Militară, am început primele demersuri în vederea primirii unor răspunsuri
oficiale de la administrația din orașul nostru.
CHIRVAI /RUGĂ LA IABALCEA de Sf. Sfănta Maria Mică 8-9 SEPTEMBRIE
DOBRI DOȘLI!/BINE AȚI VENIT!ROMÂNIA
CARAȘ - SEVERIN
MINORITATEA CROATĂ

În România, minoritarii croați sunt concentrați în majoritate în județul Caraș-Severin. Ariile locuite și vorbite de minoritatea croată sunt compacte, fiind dispuse în mediu rural în jurul celor două comune: Carașova cu satele aparținătoare (Nermed, Iabalcea) și Lupac cu satele aparținătoare (Clocotici, Rafnic, Vodnic)

Localizată intre localitatile Resita si Anina, este și localitatea IABALCEA
Localitatea Iabalcea se afla la circa 15 km de Reșița
Nașterea Maicii Domnului sau Sfântă Maria Mică 8 septembrie

Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Ea este praznuita pe data de 8 septembrie. Sfanta Scriptura nu ne relateaza acest eveniment. Insa, scrierile apocrife ofera foarte multe amanunte despre originea si copilaria Fecioarei Maria. Cea mai importanta sursa in acest sens, o reprezinta Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-crestina din sec. al II-lea. Fragmentul
referitor la Fecioara Maria a fost scris in jurul anului 140. Desi nu este considerata o scriere canonica, informatiile oferite pot fi considerate veridice, cu rezervele de rigoare.
Praznicul liturgic al Nasterii Maicii Domnului
Dănilă Milos a fost numit director executiv la Directia de Sănătate Publică a Judetului Caras-Severin

Dănilă Miloș, funcționar public de execuție, consilier juridic în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin, a fost numit director executiv al instituției prin delegare de atribuții, în baza Ordinului de ministru nr. 1051/07.09.2017. Miloș Dănilă va deține această funcție până la ocuparea temporară sau definitivă a funcției publice de conducere, în condițiile legii.
Cum se poate recolta legal lemn din proprietatile particulare

Referitor la punerea valoare (marcarea) materialului lemnos
în fondul forestier proprietate privată sub 10 hectare și în vegetația forestieră situată în afara fondului forestier

În contextul modificărilor legislative din ultima perioadă, considerăm că este oportună și necesară clarificarea modului în care persoanele fizice pot obține legal material lemnos din fondul forestier proprietate privată sub 10 hectare și din vegetația forestieră situată în afara fondului forestier de pe terenurile proprietate privată a acestora.
GRUPARE INFRACTIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE SI PROXENETISM, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin au efectuat șapte percheziții într-o cauză în care se fac cercetări pentru trafic de persoane pe relația România-Anglia.
Festivalul Comunitătilor Etnice din Banat, editia a XVI-a, 15 septembrie 2017, Bocsa


Banatul, ca și provincie istorică, a fost mereu un exemplu de conviețuire pașnică, de înțelegere, toleranță și ajutor reciproc, a tuturor etniilor care conviețuiesc aici. Putem chiar afirma că suntem un exemplu de urmat pentru alte provincii din țară, dar și din străinătate.
Nu întâmplător și manifestările cultural-artistice sunt ample, complexe și cuprind diferite etnii, active din punct de vedere cultural.

Nu vă lăsați înșelați - metoda ,,accidentul" face în continuare victime!
Deși intens mediatizate, cazuri ale unor persoane care, din cauza naivității și credulității cad pradă escrocilor care apelează la cele mai diverse metode și scenarii pentru a-i înșela pe oamenii de bună credință, aceștia produc în continuare victime.

Una dintre metodele de înșelăciune, cunoscută sub denumirea de ”metoda accidentul” a produs victime pe raza județului Caraș - Severin. Astfel, în data de 05.09.2017 Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată de către o persoană de sex feminin despre faptul că a fost înșelată cu suma de 3000 de euro prin această metodă.


Polițiștii cărășeni vă reamintesc cum acționează infractorii:
Metoda „ACCIDENTUL” în varianta nouă
Opt cetăteni din Irak, opriți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, în cooperare cu Postul de Poliție Cenad, județul Timiș, au depistat opt cetățeni din Irak solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
POLITISTII CER SPRIJINUL CETĂTENILOR PENTRU DEPISTAREA UNUI BĂRBAT PLECAT VOLUNTAR

Polițiștii din Oravița vă solicită sprijin în vederea depistării unui bărbat care a plecat spre domiciliul său și până în prezent nu a ajuns la familie. Cei care pot oferi informații care să conducă la găsirea lui sunt rugați să sune la numărul unic de urgență - 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

1,350,396 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2017 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.