Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Marți, Noiembrie 21, 2017
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Incendiu în cartierul Doman al municipiului Resita
Ieri, în jurul orei 13:00, prin intermediul SNUAU 112, am fost anunțați cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie din cartierul Doman al municipiului Reșița. Trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Reșița s-au deplasat de urgență la fața locului. Apelantul care a observat și anunțat incendiul, preciza că în gospodăria respectivă, ar locui o persoană cu probleme medicale și că bănuiește că aceasta s-ar afla încă în casă.>
Noi reglementări pe piata cerealelor

Vânzarea cerealelor de către producătorii agricoli, pe piața internă sau la export, se va face pe baza unor contracte de vânzare stabilite în mod unitar din punctul de vedere al clauzelor și condițiilor pentru toți producătorii agricoli. Măsura este inclusă într-o ordonanță de urgență adoptată astăzi de Guvern, în scopul întăririi disciplinei și creșterii responsabilității partenerilor pe filiera de comercializare a cerealelor.
Astfel, modelul de contract cadru va fi aprobat prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale în termen de
11 noiembrie - Sfântul Martin de Tours

“Soldat prin forță, episcop prin datorie, călugăr prin alegere”[1].

Relatarea pe care Sulpicius Severus ne-o prezintă despre copilul Martin pare o poveste a zilelor noastre. Avea doar 10 ani când a fugit de acasă. O fugă inexplicabilă, dacă suntem atenți la spusele părinților, deoarece familiei nu-i lipsea aproape nimic.

Îl voiau soldat
Tatăl său părăsise Panonia B actuala Ungarie B pentru a se stabili la Ticinum, actuala Pavia. Aici primise, ca recompensă pentru serviciul prestat imperiului în calitate de tribun, o splendidă fermă. Acum, sclavii cultivau acel pământ fertil și îi asigurau un venit de invidiat, și singura preocupare era aceea de a-i prevedea un viitor sigur fiului lor, Martin, copil foarte energic, care, cu siguranță, ar fi făcut cinste carierei militare. Nu întâmplător îl numise Martin, micuțul Marte, zeul războiului.
EURES Romania ofera 300 locuri de munca vacante in Portugalia

EURES Romania ofera 300 locuri de munca vacante in Portugalia (Campania 2018) pentru munca sezoniera in agricultura, la recoltarea zmeurei.
Durata contractului este de aproximativ 3 luni, timpul de lucru este de 40 de ore/saptamana, cu posibilitatea ca, in timpul campaniei, in functie de productie, sa se efectueze ore suplimentare. Data estimata de angajare este sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie 2018. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la camp, avand avantaj persoanele cu experienta în agricultura/experienta la recoltarea zmeurei/experienta la munca in sere.
Angajatorul asigura cazarea contra sumei de 2 euro/zi, plateste transportul catre Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii.
Salariul oferit este intre
13 cetăteni din Irak și trei călăuze din Ucraina, depistați de polițiștii de frontieră

* Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Socol au depistat 13 cetățeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul a trei călăuze, cetățeni ucraineni.
* Cetățenii ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie prezentați în fața instanței.
Republica Elenă - Prelungirea grevei marinarilor din porturile Corfu si Igoumenitsa
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe rute maritime / navale în Republica Elenă că marinarii din porturile Corfu și Igoumenitsa au anunțat o nouă grevă, de
Informații de călătorie Italia - Grevă generală

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2017, mai multe organizații sindicale vor organiza o grevă națională generală, cu durata de
Scrisoare Deschisă - Coalitia pentru Familie si Platforma civică ÎMPREUNĂ

Excelenței Sale Domnului Klaus Werner Iohannis Președintele Romȃniei
Scrisoare Deschisă
Stimate Domnule Președinte, Coaliția pentru Familie și Platforma civică ÎMPREUNĂ vă aduc la cunoștință situația tragică a copiilor doamnei doctor Camelia Smicală care sunt despărțiți de mama
Locuri de muncă în judetul Caras-Severin, la 10. 11. 2017


SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE LA DATA DE 10.11.2017
Anton Ferenschütz, la 90 de ani


Vineri, 10 noiembrie, Anton Ferenschütz împlinește frumoasa vârstă de 90 de ani. Handbalist, pictor amator și autor de cărți, reșițeanul care trăiește astăzi la Bielefeld / Germania, și-a dedicat întreaga viață urbei unde s-a născut și a trăit mulți ani din viață. După evenimentele din decembrie 1989, s-a implicat în diferite activități sociale, contribuind la dezvoltarea unor relații de prietenie dintre Bielefeld și Reșița.
Caravana ,,Alege oaia!" în Ploiesti

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 11.11.2017, ora 10.00, la Ploiești unde va poposi caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”.

Evenimentul va avea loc pe platoul din fața
Circulatie închisă pe o stradă din Resita

Având în vedere ca în data de 11.11.2017 vom efectua lucrări de execuție traseu cabluri electrice pe podul care traversează Bârzava spre Str. Fântânilor, circulația va fi închisă între orele
Sfântul Martin sărbătorit în Banatul Montan
În calendarul romano-catolic, ziua de 11 noiembrie îi este dedicată Sfântului Martin, episcop de Tours, unul dintre importanții sfinți ai bisericii creștine apusene.
În amintirea Sfântului Martin de Tours (315 - 397) au avut loc și vor avea loc și în acest an mai multe manifestări distincte, toate fiind încununate de tradiționalele alaiuri ale lampioanelor, de data aceasta pentru a 22-a oară de la revoluție, în mai multe localități din județul Caraș-Severin.
În municipiul Reșița, la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii” va avea loc vineri, 10 noiembrie, începând cu orele
Premiul ,,Alexander Tietz" pe anul 2017, înmânat la Austria, marti, 8 noiembrie

Marți, 8 noiembrie a.c., a avut loc la Graz, în capitala Landului austriac Stiria, în cadrul unei ceremonii festive organizată în reședința guvernamentală înmânarea Premiului „Alexander Tietz“ pe anul 2017 dlui prim-ministru al Landului, Hermann Schützenhöfer, pentru merite deosebite în sprijinirea etniei germane din Banatul Montan. La festivitate a participat
Modificări ale Codului fiscal privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale

Guvernul a aprobat astăzi, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri cu impact benefic atât economic, cât și social.
În domeniul impozitării societăților, Ordonanța de urgență adoptată în ședința de astăzi revizuiește sistemul de impunere a microîntreprinderilor, astfel încât vor beneficia de impozit de 1% pe veniturile realizate și IMM-urile care realizează venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro și care în prezent plătesc impozit de 16% pe profit.
Majorări pentru pensii si indemnizatia de crestere a copilului

Indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, față de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată astăzi de Guvern. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.
Potrivit Ordonanței de urgență, începând cu 1 iulie 2018, va crește pensia minimă de la
Salvati Copiii România lansează campania Opriti bullying-ul sau desfiintati si recreatiile!, pentru prevenirea bullying-ului în scoli

București, 7 noiembrie 2017: În 10 minute, un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale să fie extrem de grave. Sunt cele 10 minute de pauză, în care unu din patru copii din școlile românești este victimă a bullying-ului, în mod repetat. La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport[1] al
Pericolele din spatele modificărilor Legilor Justitiei
În calitate de membru PNL în Comisia Specială Parlamentară pentru Legile Justiției, sunt obligată să atrag atenția public asupra pericolelor ascunse care stau în spatele inițiativei coaliției guvernamentale.

Chiar dacă PSD-ALDE folosesc drept paravan câteva modificări și ajustări normale cerute de sistemul judiciar, asta nu înseamnă că adevăratele „bombe” strecurate în proiect pot fi acceptate la pachet. Din acest motiv și CSM a respins forma propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Propunerile rămân la fel de toxice, iar PNL suspectează că mai sunt pregătite amendamente care vor fi introduse pe ultima sută de metri în Parlament, după modelul „Marțea Neagră”.

Suspiciunile noastre vin din observațiile făcute pe marginea propunerii PSD-ALDE cum ar fi:
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica cinsteste Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri. Deci, pe 8 noiembrie nu ii praznuim doar pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ci pe toate cetele ingeresti care nu s-au despartit de Dumnezeu.
Incendiu provocat de un cos de fum neîntretinut corespunzător

În data de 06.11.2017, în jurul orei 22.24, pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Oravița au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Anina. Când au ajuns echipajele de pompieri la locul evenimentului, incendiul cuprinsese tot acoperișul unei case și se propagase și la locuința învecinată, fiind observat și anunțat târziu de către proprietari.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

1,568,658 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2017 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.