Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Luni, Februarie 26, 2018
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Jandarmii cărășeni și-au început activitatea în zori

Marți, 20 februarie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au executat o acțiune punctuală în zona Piața Sud, din mun. Reșița, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale.
Se fac angajări la Primăria Resita

Serviciul Public – „Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire” Reșița, caută oameni în următoarele domenii:
Dezbateri sub genericul ,,Păreri, opinii, realități. Discuții amicale pe tema istoriei locale a Banatului Montan"


În data de 26 octombrie 2015 debuta la secția germană „Alexander Tietz” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin un șir de dezbateri sub genericul „Păreri, opinii, realități. Discuții amicale pe tema istoriei locale a Banatului Montan”, cu ing. Dan Perianu din Reșița și cu toți iubitorii acestui loc binecuvântat de Dumnezeu. Aceste dezbateri au adunat în jurul specialistului istoriei locale interesați de trecutul și soarta Reșiței, câteodată mai mulți, altădată mai puțini. La cererea celor interesați, aceste dezbateri în limba română vor continua și pe mai departe.
Atentionare de călătorie Mentinerea pericolului de răspândire a virusului polio sălbatic si necesitatea vaccinării obligatorii împotriva polio-virusurilor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că Organizația Mondială a Sănătății[1] (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere cu încă trei luni a USPII — Urgența de Sănătate Publică de Importanță Internațională, în urma evaluării cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic și / sau derivate din vaccine (supravegherea circulației de enterovirusuri și prevenirea apariției cazurilor de paralizie acută flască), actualizând lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomelită, astfel: Afganistan, Nigeria, Pakistan, Republica Democratică Congo și Republica Arabă Siriană.
Regatul Belgiei - Grevă în reteaua de transport public din Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că personalul din transportul public de călători din Bruxelles a anunțat intrarea în grevă, cu întreruperea circulației mijloacelor de transport în comun, fapt pentru care rețeaua de transport public din capitala Bruxelles (liniile de autobuz, tramvai, metrou) va fi puternic perturbată începând cu după-amiaza zilei de 19 februarie 2018. Se recomandă cetățenilor români să urmărească și să obțină informații de actualitate privind condițiile de transport, consultând pagina web a operatorului de transport public STIB (www.stib-mivb.be), să solicite informații prin telefon
Comunicat de presa-USR Filiala Resita


Filiala USR Caraș-Severin este îngrijorată de pericolul care se întrevede în legătură cu conservarea resurselor naturale și dezvoltarea turistică în zonă, prin posibilitatea aprobării noului Plan de Management pentru Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.
MĂSURI PREVENTIVE PENTRU 169 DE PERSOANE, DISPUSE ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

În ultima săptămână, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 169 de persoane.

În perioada 9 - 15 februarie a.c., la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 169 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.
Sprijin acordat pentru sectorul zootehnic

În Ședința de Guvern din 15 februarie 2018 a fost aprobată hotărârea care stabilește sumele prevăzute în anul 2018 pentru crescătorii de animale pentru înființarea și menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale și pentru serviciile de determinare a calității genetice a animalelor. Anual, conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, sunt aprobate sumele pentru anul în curs.
Modificări aduse legislatiei ce reglementează schemele de plăti în agricultură

În Ședința de Guvern din 15 februarie 2018 a fost aprobată o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun începând cu data de 1 martie.

Aceste modificări vizează simplificarea normelor aplicabile măsurilor de ecologizare aferente plății pentru înverzire, creșterea flexibilității aplicării sprijinului cuplat, sens în care se prevede că modalitatea de aplicare a sprijinului cuplat să poată fi revizuită anual, până la 1 august, cu efect asupra anului următor.
PRECIZĂRI PRIVIND APLICAREA LEGII PREVENIRII DE POLITISTI


Odată cu intrarea în vigoare a Legii prevenirii nr. 270 din 2017, atunci când polițiștii constată o faptă care intră sub incidența de reglementare a acesteia, nu vor aplica amendă, ci vor acorda un termen de remediere a neregulilor constatate. Pentru toate celelalte situații de încălcare a legislației contravenționale, polițiștii aplică prevederile legale generale, respectiv avertisment, amendă sau sancțiuni contravenționale complementare.


Institutul National de Statistică a publicat datele privind evolutia cantitătii de lapte de vacă colectat de unitătile procesatoare, în baza cercetărilor statistice lunare privind productia de lapte s

Conform acestor date, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a înregistrat o creștere cu 8 %, în anul 2017 față de anul 2016, cu respectiv 76.381 tone (de la 951.952 tone în 2016 la 1.028.333 în 2017).
Au scăzut tarifele de verificare a dosarelor pentru validarea si înregistrarea, respectiv înscrierea unui program universitar de studii de licentă, master sau de studii postuniversitare

Mai exact, pentru programele de licență, pentru primul program de master dintr-un anumit domeniu și pentru programele de studii postuniversitare de calificare, aceste tarife se situează, ca urmare a scăderii menționate, la nivelul salariului minim net pe economie. Mai mult decât atât, în cazul celui de-al doilea și eventual următoarelor programe de master din același domeniu, tariful perceput este de 25% din valoarea salariului minim net, pentru fiecare program în parte.
Urmărit international, depistat în P.T.F. Jimbolia

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Jimbolia au depistat și predat autorităților competente un cetățean sârb, urmărit internațional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății.
PRECIZARE privind filmările în lăcasurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române

Hotărârea din 15 februarie 2018 a Sfântului Sinod care stabilește că 'filmările în lăcașurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale și numai în cazurile în care se dorește evidențierea patrimoniului liturgic și arhitectural-istoric al respectivelor Biserici' nu privește înregistrările audio-video făcute de persoane private cu ocazia unor
Principalele noutăti prevăzute în proiectul Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru în anul 2018

Proiectul Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a Contractului-cadru ce va reglementa condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019 a fost postat pe site-ul CNAS (www.cnas.ro), în secțiunea dedicată transparenței decizionale.

În aplicarea noutăților din Contractul-cadru, deja anunțate public, acest proiect cuprinde de asemenea o serie de noutăți referitoare la creșterea accesului persoanelor asigurate la servicii și dispozitive medicale, la finanțarea activității furnizorilor de servicii medicale, dar și la gestionarea FNUASS.

Astfel, medicii de familie vor putea efectua o serie de servicii noi:
Locuri de muncă în judetul Caras-Severin, la data de 16.02.2018

SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE
Premierul Viorica Dăncilă îsi cere scuze public

Premierul Viorica Dăncilă își cere scuze public pentru declarația făcută în cadrul unei emisiuni televizate și precizează că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.”Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.
Începerea procedurii de atribuire a trei autorizații taxi

ANUNȚ
Începând cu data de 19.02.2018, ora 900, Consiliul Local al Municipiului Reșița, cu sediul în P-ța 1 Decembrie 1918 nr. 1A, anunță începerea procedurii de atribuire a trei autorizații taxi retrase, ce urmează a fi atribuite în condițiile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare. Numerele autorizațiilor taxi, pe număr de ordine, care vor fi atribuite sunt: 037, 134 și 210.
Bilant portabilitate - aproape 900.000 de numere portate în anul 2017

Pe parcursul anului 2017, au fost portate 892.695 de numere de telefon,din care aproximativ 94% (839.679) sunt numere de telefonie mobilă, în timp ce restul de 53.016 sunt numere de telefonie fixă.„Numărul utilizatorilor care au beneficiat de libertatea oferită de portabilitate a crescut semnificativ în ultimii ani, peste 4,5 milioane de
Urmărit general, depistat în P.T.F. Cenad

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – județul Timiș au depistat și predat autorităților competente un cetățean român, urmărit general, pe numele căruia era emis un mandat de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și de fals privind identitatea.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

1,738,455 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.