Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Vineri, Ianuarie 18, 2019
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
INFORMARE METEOROLOGICĂ DE VREME REA


Sursa : Administrația Națională de Meteorologie

COD : GALBEN

Intervalul : 13 ianuarie, ora 15 – 15 ianuarie, ora 08

Zonele afectate : conform textelor și hărții

Fenomene : precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului

Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ
Actualizarea situatiei privind evolutia Pestei Porcine Africane


a această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 303 localități din 19 județe, cu un număr de 1.153 de focare (dintre care 19 în exploatații comerciale) și 651 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 364.237 de porci afectați de boală.

Au fost stinse 13 focare în județul Satu Mare, un focar în județul Dâmbovița, 3 focare în județul Buzău și 2 focare în județul Maramureș.

Detaliat, situația evoluției focarelor de PPA se prezintă astfel:
Activitatea desfășurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin în luna decembrie 2018


În decembrie 2018 Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a efectuat 160 controale, din care 79 în domeniul relațiilor de muncă și 81 în domeniul securității și sănătății în muncă, aplicând amenzi contravenționale în valoare totală de 236.000 lei.
34 de posturi vacante din cadrul structurilor Inspectoratului General de Aviație al MAI pot fi ocupate prin concurs


Inspectoratul General de Aviație al MAI a demarat procedurile specifice organizării concursurilor pentru ocuparea unui număr de 34 de posturi vacante din cadrul structurilor Inspectoratului General de Aviație al MA., după cum urmează:
Începe sesiunea la UPT Provocări și facilități pentru studenți


Luni, 14 ianuarie 2019, începe o nouă sesiune de examene pentru studenții Universității Politehnica Timișoara. O nouă provocare, în special pentru cei care doresc o bursă. Iar la acest capitol, UPT a răsplătit mereu performanța, acordând cele mai mari burse din țară pentru studenții merituoși.
Europe CARES - Prima initiativă civică europeană pentru Educatie Incluzivă


Părinții de copii cu dizabilități din 7 state UE cer Comisiei Europene o lege pentru educația copiilor lor


Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a lansat vineri în premieră la nivelul Uniunii Europene a Inițiativa Civică "Europe CARES".
Locuri de muncă în judetul Caras-Severin, la data de 11.01.2019


SITUAȚIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE
Virus gripal


În prima săptămână a acestui an, morbiditatea prin infecții respiratorii acute în săptămâna a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, dar s-a încadrat în intervalul așteptat, conform unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătății.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS si pneumonii) a fost de
Republica Serbia - Coduri portocaliu si galben de ninsori abundente


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că prognozele meteorologice locale indică pentru perioada
200 locuri de muncă în domeniul agricol (recoltare, ambalare fructe) în Spania prin intermediul Rețelei EURES


Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, care oferă cele 150 locuri de muncă în agricultură este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor . Muncitorii vor lucra în
Republica Bulgaria - Coduri portocaliu și galben de precipitații mixte pentru 10-11 ianuarie 2019


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 10-11 ianuarie 2019, pentru 16 regiuni sunt prognozate precipitații sub formă de ninsoare și ploaie. În acest sens, au fost emise coduri de instabilitate meteorologică, astfel:
INFORMARE METEOROLOGICĂ DE VREME REA


Sursa : Administrația Națională de Meteorologie

Intervalul : 09 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie, ora 12;

Zonele afectate : conform textului;

Fenomene : ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei;

Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ
Ungaria - Cod galben de ploaie înghetată si ninsoare


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ungaria că Institutul de Meteorologie local a emis coduri de vreme nefavorabilă, astfel:
S-a modificat Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri


Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș Severin aduce la cunoștință faptul că, prin Ordonanța de Urgență nr.114/2018, s-a modificat Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, noua prevedere legislativă intrând în vigoare la data de 29 decembrie 2018.

Principalele modificări sunt cele referitoare la:
Studenții de la Arhitectură proiectează scaune... culturale


Studenții anului VI de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, împreună cu cadrele didactice coordonatoare (arh. Cristina-Maria Povian, arh. Mihai Donici), organizează vernisajul expoziției - SIT WITH ME... în Timișoara European Capital of Culture - pentru a prezenta lucrările realizate în cadrul Proiectului de Amenajări Interioare.
Incendiu la o casa in Ramna


Au intervin 11 pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere. Este afectat acoperisul pe o suprafata de 120 mp, o bucatarie, 2 dormitoare si un hol.
Irakieni si sirieni opriți de polițiștii de frontieră din încercarea de a ieși ilegal din tară


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara au descoperit 12 cetățeni irakieni și sirieni, care intenționau să iasă ilegal din țară, ascunși în remorca unui TIR, încărcat cu materiale de construcții.

Automarfarul era condus de un cetățean turc ce va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
Credincioșii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul


Creștinii ortodocși de rit vechi, după calendarul Iulian, din Romania – sarbi, bulgari, lipoveni, ucraineni, moldoveni, rusi, etc – sarbatoresc. In Banat traiesc aproximativ 40.000 de credinciosi ortodocsi de rit vechi. In Romania, adeptii bisericii ortodoxe de stil vechi isi impartasesc credinta in peste 100 de biserici, schituri si manastiri pe rit vechi. În România trăiesc peste un milion de adepți ai Bisericii Creștin-Ortodoxe de Stil Vechi, îndeosebi ruși lipoveni și sârbi.
Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Semenic" al Județului Caraș-Severin


În anul 2018, instituția noastră și-a concentrat eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor instituționale, stabilite conform strategiilor și planurilor de dezvoltare, astfel:
Antrenamente/exercitii pentru verificarea functionării sirenelor de alarmare publică


Începând cu luna August 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 1000 – 1100, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura antrenamente/exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

2,696,611 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.