Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Miercuri, Iunie 20, 2018
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
UVT, în celebrul top Shanghai pe domenii, prin Fizică, pe pozitia 301-400. UVT confirmă evolutia ascendentă din ultimii ani si reprezintă Timisoara în acest top
n top sunt prezente doar cinci universități din România (dintre care patru sunt membre ale Consorțiului Universitaria): Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București și Universitatea Politehnica din București. La nivel mondial, în acest top sunt prezente mai mult de 4000 de universități din 80 de țări din lume.

Domeniul Fizică din cadrul UVT reconfirmă astfel rezultatele obținute în perioada anterioară, când a fost poziționat în zona galbenă a cercetării mondiale, prin lucrările științifice publicate în reviste internaționale de impact.

„Încercăm zi de zi să consolidăm comunitatea UVT, fiind convinși că această instituție este una specială, pe care fiecare dintre noi o avem în suflet. Performăm în toate domeniile, iar asta ne dă consistență. Multitudinea de domenii ne dă posibilitatea de a fi complementari, unele domenii dau forță prin numărul de studenți și cererea pe piața muncii, altele ne oferă excelență în cercetare. Fizica este un domeniu ce dă valoare cercetării UVT prin calitatea cadrelor didactice, a cercetătorilor și a studenților săi și nu ne surprinde această excelentă performanță”, spune Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Universitățile din România sunt vizibile în clasamentele realizate pentru domeniul științele naturii, subdomeniile matematică (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca - top 201-300, Universitatea din București - top 201-300 și Universitatea Politehnica din București – top 401-500) și fizică (Universitatea de Vest din Timișoara – top 301-400 și Universitatea Politehnica din București – top 401-500) și pentru domeniul științe sociale, subdomeniul economie (Academia de Studii Economice din București – top 151-200).

ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2017 clasifică universitățile din lume în cinci domenii principale: științele naturii, inginerie, științele vieții, științe medicale și științe sociale, acestora fiindu-le arondate 52 de subdomenii specifice.

Indicatorii de performanță ai acestei clasificări se bazează pe performanța academică în cercetarea științifică, pornind de la date disponibile la nivel internațional din surse ca Web of Science și InCites (ale Clarivate Analytics), studiul ShanghaiRanking’s Academic Excellence, Journal Impact Factor, perioada de referință fiind 2011-2015 pentru fiecare subdomeniu evaluat: numărul de publicații ale unei instituții; ponderea citărilor publicațiilor unei instituții; numărul de publicații care au fost găsite cu cel puțin două țări diferite în adresele autorilor împărțite la numărul total de publicații; numărul de lucrări publicate în Top Journals și numărul personalului unei instituții care a câștigat un premiu semnificativ. Astfel acești indicatori de performanță măsoară productivitatea în cercetarea științifică, calitatea cercetării, gradul de colaborare internațională, cercetarea de bună calitate și cele mai înalte recunoașteri academice.

Academic Ranking of World Universities/ARWU - cunoscut și ca ranking-ul Shanghai al universităților este considerat cel mai vechi și cel mai prestigios clasament internațional al universităților prin prisma indicatorilor de excelență folosiți în analiză.

Sursa:http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/Methodology-for-ShanghaiRanking-Global-Ranking-of-Academic-Subjects-2017.html#3
COMUNICAT DE PRESĂ
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Nume:

Cod de validare:
Cod de validare


Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

2,017,428 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.