Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Miercuri, Iunie 20, 2018
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
Curs Valutar BNR
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
ATENTIE LA FURTURILE DIN LOCUINTE
La data de 8 septembrie a.c., în intervalul orar 13.00-13.10, persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea unei ferestre, într-un imobil al unei femei din Reșița, de unde au sustras un telefon mobil și un portofel în care erau documente personale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii efectuând verificări în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală.
***
Pentru a nu deveni victimele hoților din locuințe, polițiștii le recomandă proprietarilor să aibă mai mare grijă la securizarea case. Închiderea ferestrei, de exemplu, poate face diferența între o casă spartă și una în care hoții sunt practic invitați să ,,vină în vizită”.

Polițiștii recomandă:
• Asigurarea ușii de acces prin două sisteme diferite, grilaje la ferestrele apartamentelor situate la parter;
• Evitarea anunțării prealabile a plecărilor de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp. „Informația” poate ajunge la infractori.
• Montarea unui interfon-videofon la intrarea în scara blocului;
• Supraveghere video la exterior, care să înregistreze orice activitate în curte;
• Evitarea deținerii în locuință a unor sume mari de bani ori bijuterii de valoare ori asigurarea unor sisteme de siguranță;
• Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să-ți prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
• Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului!
• Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le deții sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă!
• Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziționat!
• Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare!
• Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!

Dacă observați persoane suspecte sau sunteți victimă a unei infracțiuni de furt din locuință, sesizați Poliția!

Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe
Poliția Română a lansat, în urmă cu câteva zile, campania pentru prevenirea furturilor din locuințe, „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, care își propune să aducă în atenția cetățenilor importanța propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce privește furturile din locuințe. Este foarte important ca fiecare dintre noi să fie informat cu privire la pericolele existente privind furturile din locuințe și să ia măsuri elementare de precauție.
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Nume:

Cod de validare:
Cod de validare


Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

2,017,446 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.