Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Martie 20, 2025
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
name
UPT si ABA Banat, parteneri pentru creșterea rezilientei climatice în regiune
organizarea de noi întâlniri cu stakeholderii din judetul Timiș. Întâlnirea a reprezentat un pas important în atingerea obiectivelor comune, asigurând o abordare eficientă și sustenabilă pentru identificarea de măsuri necesare creșterii rezilienței climatice în regiune.
În cadrul proiectului LAND4CLIMATE, Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) joacă un rol esențial în coordonarea implementării Soluțiilor Bazate pe Natură (NBS) în regiunile pilot. În calitate de co-lider al Pachetului de Lucru 4 (Implementarea NBS), UPT este responsabilă pentru alinierea și armonizarea soluțiilor si măsurilor tehnice, a procedurilor de implementare și a implicării părților interesate. Instituția contribuie activ la dezvoltarea capacităților și învățarea interactivă, facilitând schimbul de cunoștințe între instituțiile regionale și locale. De asemenea, UPT sprijină organizarea de mese rotunde și stagii de practică pentru a îmbunătăți expertiza locală și pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a implementării NBS.
Administrația Bazinală de Apă Banat este un partener-cheie în implementarea practică a investițiilor tip NBS în România. ABA Banat este direct responsabilă de realizarea măsurilor bazate pe natura pentru îmbunătățirea regimurilor de curgere a apei și creșterea conectivității în bazinul hidrografic al râului Timiș. Aceste acțiuni contribuie la obiectivul mai larg al proiectului, acela de a crește reziliența climatică prin refacerea echilibrului hidrologic și consolidarea serviciilor ecosistemice. Datorită expertizei sale în managementul apelor, ABA Banat asigură implementarea cu succes a strategiilor NBS adaptate la condițiile de mediu regionale.
Proiectul LAND4CLIMATE beneficiază de un buget de 12 904 833,5 euro, prin programul Horizon Europe al Comisiei Europene și reunește 17 parteneri din România, Germania, Cehia, Austria, Italia și Slovacia.
Mai multe informații despre proiectul LAND4CLIMATE se pot obține accesând site-ul proiectului: www.land4climate.eu.




Departament Comunicare si Imagine
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

7,482,412 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2025 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.