Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Luni, Decembrie 11, 2023
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
,,Atlasul Distantelor" a apropiat trei scoli de design în spatiul ARChA al UPT
colaborarea a trei școli recunoscute, participante la programul Bright Cityscapes: FAUT - Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica din Timișoara (RO), Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design Eindhoven (NL) și Atelierul Granițe și Teritorii din cadrul Facultății de Arhitectură a TU Delft (NL).

„Atlasul Distanțelor” explorează semnificația distanței prin limbajul designului și arhitecturii și reprezintă punctul culminant al atelierului „Atlasul Distanțelor”, desfășurat în mai 2023, cu o selecție a nouă proiecte dezvoltate de către studenți români și internaționali.

La vernisajul expoziției din spațiul ARChA al UPT, cei aproape 300 de vizitatori au putut explora instalații de design și arhitectură, care modelează discursuri contemporane legate de extracție, climă și cicluri industriale.

Curatoriată de Martina Muzi, „Atlasul Distanțelor” este expoziția culminantă a componentei pedagogice a Bright Cityscapes, parte a programului Timișoara — Capitală Europeană a Culturii 2023, organizat de Universitatea Politehnica Timisoara și FABER, cu finanțare de la: Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.

Expoziția „Atlasul distanțelor” poate fi vizitată până în data de 4 noiembrie 2023, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 - 20:00.

Vernisajul a fost urmat, în 23 septembrie 2023, în cadrul aceluiași proiect - Bright Cityscapes - și în același spațiu, ARChA, de conferința cu tema „Activism pedagogic și Geografii culturale”, o discuție despre abordări pedagogice radicale și contribuția educației la dezvoltarea Timișoarei.

În cadrul conferinței au fost prezentate metodele de predare și implicare pe care le implementează tutorii și coordonatorii celor trei departamente de arhitectură și design ale celor trei instituții participante la expoziție:

Facultatea de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timișoara (RO)

Atelierul Tehno-geografii de la Academia de Design din Eindhoven (NL)

Atelierul Granițe și Teritorii din TU Delft (NL)

Tutorii invitați la conferință au fost Cristian Blidariu (FAUT UPT), Martina Muzi (Studio Technogeographies, DAE), Roberto Perez Gayo (Studio Technogeographies, DAE), și Negar Sanaan Bensi (Borders and Territories, TU Delft).

Conferința a fost precedată de un tur ghidat inedit cu curatoarea Martina Muzi și studenții implicați în expoziție, care și-au prezentat lucrările.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

5,774,125 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2023 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.