Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Luni, Decembrie 11, 2023
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Studentii Universitătii Politehnica Timisoara, din nou în amfiteatre
inagurarea expoziției Bright City Scapes de la Archa și a pavilioanelor dedicate Festivalului Școlilor de Arhitectură, dar s-au și distrat la „Back to School Party”, luni, 25 septembrie 2023, aceștia au luat loc în băncile amfiteatrelor unde, în cadrul ceremoniilor de deschidere organizate de cele 10 facultăți, și-au cunoscut decanii, profesorii și colegii, orarele de studii, tutorii și decanii de an, descoperind și facilitățile pe care le au ca studenți ai Politehnicii timișorene.

La ceremoniile de deschidere din cadrul facultăților au fost invitați, pe lângă reprezentanții conducerii universității, cei ai partenerilor din mediul economic, care au prezentat ofertele de practică adresate studenților și au premiat studenții cu cele mai bune rezultate în anul anterior, ai Departamentului de Relații Internaționale, care au vorbit despre mobilitățile studențești și bursele în străinătate oferite în cadrul parteneriatelor cu peste 400 de universități din întreaga lume, ai Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, care le-au oferit studenților informații despre modulul de pregătire pedagogică, pe care îl pot urma gratuit și care le oferă, în plus, pe lângă specializarea absolvită, posibilitatea de a urma o carieră didactică, ai Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, care au prezentat atât serviciile pe care le oferă, cât și beneficiile activităților de voluntariat pe care le coordonează, ai Bibliotecii UPT, care au vorbit despre serviciile pe care le oferă cea mai modernă bibliotecă universitară din țară, ai ligilor studențești, care îi pot atrage pe colegii lor mai tineri în activitățile pe care le coordonează. Ceremoniile au inclus și activități de suflet, cum a fost întâlnirea „bobocilor” de anul I, cu absolvenții de TCM de acum 50 de ani, care au venit special să-i încurajeze pe studenți și să le vorbească despre frumusețea meseriei de inginer, pe care au practicat-o o viață întreagă. De asemenea, studenții au fost îndemnați să profite de bazele sportive cum nu mai are nici o altă universitate din țară pentru practicarea unor sporturi, acestea fiindu-le puse la dispoziție gratuit.

Pentru buna funcționare a activităților didactice, dar și administrative și sociale, Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ, a căminelor și a cantinelor, dar și a bazelor sportive. Astfel, au fost renovate bazinul și covorul sintetic la terenul mare de fotbal de la Baza Sportivă 2, s-au igienizat toate căminele și cantinele UPT, s-au amenajat spațiile verzi, s-au vopsit bancile, au fost montate coșuri stradale noi, a fost pregătit pentru deschidere noul bufet din corpul Electro. Tarifele pentru cazarea în căminele UPT au rămas nemodificate, acestea fiind cuprinse, în funcție de tipul de cămin, între 180 - 185 de lei pentru studenții proprii admiși fără taxă. De altfel, Universitatea Politehnica Timișoara dispune de 5150 de locuri de locuri în cămine, suficiente pentru toți solicitanții studenți ai UPT, oferind posibilități de cazare, în limita locurilor disponibile, și altor universități. De asemenea, UPT oferă studenților proprii posibilitatea de lua masa la cantinele proprii, unde beneficiază de tarife subvenționate și cu adaus 0%, cartelele având valoarea de 12 lei. O realizare cu care Politehnica se mândrește este și inaugurarea spațiului Archa, prin reamenajarea și punerea în valoare, cu sprijinul Facultății de Arhitectură, a unuia dintre edificiile emblematice ale universității, fosta Cantină, o clădire de patrimoniu, construită în 1928.

Așadar, noul an de învățământ începe dub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I. Cu toate scăderile numărului de absolvenți de liceu din ultimii ani, Universitatea Politehnica Timișoara înregistrează o creștere a numărului de studenți, atât la nivel de licență, unde au fost ocupate toate locurile de la admiterea din acest an, cât și la ciclurile de master și doctorat.

Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

5,774,135 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2023 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.