Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Iunie 20, 2024
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Interventiile pompierilor cărăseni în ultimele 24 de ore
Ø Explozie urmată de incendiu

În jurul orei 19:15, am fost anunțați de producerea unei explozii a unor baterii cu acumulator de la un sistem fotovoltaic, urmată de incendiu, la un sălaș în satul Vodnic, comuna Lupac. La sosirea echipajelor la locul intervenței, acestea au constatat că incendiul a fost stins de către proprietari. Pentru a preveni reizbucnirea incendiului, pompierii au acționat pentru îndepărtarea materialelor combustibile din zona afectată. Au fost deteriorate și au ars sistemul fotovoltaic, diverse aparate electrice, materiale textile si obiecte de mobilier. În urma evenimentului, au rezultat două victime cu arsuri pe corp, preluate de ambulanța SAJ CS și transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Cauza probabilă de producere a exploziei a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric al unor instalații electrice cu defecțiuni.

Ø Misiune pirotehnică în municipiul Reșița

Specialiștii pirotehnici din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru asanarea unui proiectil perforant calibru 57 mm, descoperit pe timpul efectuării lucrărilor de infrastructură pe raza municipiului Reșița, zona Mociur. Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ei ulterioare.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperii unor elemente de muniție rămasă neexplodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin recomandă cetățenilor să respecte următoarele reguli și măsuri de siguranță:

- anunțați imediat evenimentul, telefonând la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112;

- nu le atingeți, nu le loviți și nu le mișcați chiar dacă sunt îngropate sau la suprafață;

- nu le introduceți în foc;

- nu le tăiați;

- nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente;

- nu lăsați copiii să le folosească pentru joacă.

Ø Alte misiuni și intervenții

Pompierii militari au intervenit pentru acordarea asistenței medicale, transportarea la spital a victimelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a trei accidente rutiere. Totodată, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unei bucăți de tablă desprinsă de pe acoperișul unei mănăstiri, precum și alte misiuni în sprijinul comunităților.

Ø Misiuni de prim ajutor

În perioada de referință, s-au înregistrat 9 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.În continuare, pompierii militari cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

6,604,227 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.