Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Marți, Septembrie 27, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
ACTIUNEA TROFEUL
trofee, în urma unei acțiuni derulate la nivel național pentru verificarea legalității organizării și desfășurării partidelor de vânătoare la care participă vânători români și străini.

În perioada 1 iulie - 31 august 2022, polițiștii au desfășurat, la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, acțiunea "TROFEUL", al cărei scop a fost verificarea legalității organizării și desfășurării partidelor de vânătoare la care participă vânători români și străini.

Astfel, au fost organizate 311 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 125 de partide de vânătoare, la care au participat 359 de cetățeni străini.

De asemenea, au fost verificate 34 de persoane juridice (armurieri) ce desfășoară operațiuni cu arme și muniții și 140 de gestionari ai fondurilor cinegetice unde s-au desfășurat partidele de vânătoare.

Ca urmare a acestor activități, polițiștii au constatat 256 de infracțiuni, dintre care 114 prevăzute și pedepsite de Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, 69 de infracțiuni prevăzute de Codul Penal privind nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și 73 de alte infracțiuni.

Dintre cele 114 infracțiuni prevăzute și pedepsite de Legea 407/2006, 3 fapte de natură penală au fost comise de persoane juridice (armurieri), 35 de către gestionarii fondurilor cinegetice și 76 de către persoane fizice de cetățenie română.

Ca urmare a constatării celor 256 de infracțiuni, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 100 de arme, 10.107 bucăți de muniție, 1.460 kg. carne de vânat, 55 de exemplare de vânat din diferite specii, 72 de trofee, 5 autovehicule, 29 de capcane și lațuri, precum și alte 33 de bunuri și obiecte (lunete, camere de termoviziune, dispozitive de ochire pe timp de noapte, proiectoare, sulițe, ș.a.).

De asemenea, au fost aplicate, în total, 154 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 conform prevederilor Legii nr. 407/2006, iar restul de 105 sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 295/2004, în valoare totală de 127.820 de lei.

Dintre cele 49 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, 12 au fost aplicate gestionarilor fondurilor cinegetice, 34 cetățenilor români și 3 cetățenilor străini, iar dintre cele 105 contravenții la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor, 102 au fost aplicate vânătorilor de cetățenie română, una a fost aplicată unui armurier, restul de două sancțiuni fiind aplicate cetățenilor străini.

Exemplu:
La data de 15 iulie 2022, polițiștii din Sibiu au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic.

Astfel, la locuința unui bărbat din localitatea Sebeșu de Sus, județul Sibiu, au descoperite două arme de vânătoare, 100 de bucăți de elemente de muniție, deținute legal de persoana în cauză, dar păstrate în mod necorespunzător, 3 trofee de cerb, 2 (două) trofee de capră neagră, 26 de trofee de căprior, 14 (trofee) mistreț, fără ca acestea să prezinte vreun crotaliu, precum și 14 articole pirotehnice din categoria F3.

Totodată, bărbatul percheziționat deținea în captivitate (exploatație agricolă) 3 exemplare de mistreț mascul și femelă-metiș, crotaliate de medicul veterinar și 7 exemplare de purcei de mistreț - necrotaliați la momentul controlului.

În cauză, s-a extins urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea operațiunilor cu articole pirotehnice fără drept.

Armele, muniția și trofeele au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amenda de 5.001 lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă anularea dreptului de deținere, port și folosire de arme letale.

Cercetarile sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

5,021,542 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.