Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Marți, Septembrie 27, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
REPERE DIN ACTIVATEA OPERATIVĂ A POLITISTILOR DE IMIGRĂRI DIN BACĂU, DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2022 SI PÂNĂ ÎN PREZENT
103 documente administrative de părăsire a României.

Astfel, în ceea ce privește șederea/rezidența pe teritoriul României, de la începutul anului 2022, polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Bacău, au asigurat managementul șederii pentru 2080 de persoane, dintre care 1409 din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China, Siria, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, India, Pakistan, Tadjikistan și pentru 671 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/Confederația Elvețiană, majoritatea din Italia, Germania, Spania și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetățenilor români, UE sau SEE) studii, angajare în muncă sau stabilirea permanentă a domiciliului pe teritoriul țării noastre.

Cu privire la admisia în România, în perioada de referință au fost primite 37 de invitații,5 cereri de admisie în scopul reîntregirii familiei și 1443 cereri de avize de angajare/detașare depuse de către angajatorii de pe teritoriul României, pentru încadrarea în muncă/detașarea cetățenilor străini.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 367 din 18 martie 2022 privind stabilirea unor condiții de asigurare a protecției temporare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul străinilor, polițiștii de imigrăriau emis până în prezent466 de permise de ședere persoanelor strămutate din Ucraina.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise601de permise de ședere temporară, 23 de permisede ședere pe termen lung pentru cetățeni din state terțe și eliberate 97 decertificate de înregistrare și cărți de rezidență permanentă pentrucetățeni ai Uniunii Europene/SEE/Confederației Elvețiene.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada menționată, au fost organizate 57 de acțiuni și controale, atât cu forțe proprii, cât și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 20 de străini în ședere ilegală.

Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de ședere, au fost emise 103 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de returnare și termenul pentru plecare voluntară de pe teritoriul României, 1 comunicare de părăsire a teritoriului și instituite 13 măsuride nepermiterea intrării în România,iar celorlalți le-a fost reglementat dreptul de ședere.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 71 desancțiunicontravenționale, în valoare de 9700 lei,pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, O.U.G. nr.102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene/SEE/CH și O.G. nr.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate sunt acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

5,021,528 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.