Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Marți, Septembrie 27, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Ce are/nu are voie să facă politistul atunci când organizează razii si ce drepturi aveti, ca cetăteni controlati la buzunare de organ?
Ați fost controlați/legitimați de poliție la ieșirea din metrou?
Un cetățean ne-a semnalat recent că a fost martorul unor controale ale poliției, la stația de metrou Piața Unirii, asupra unor călători selectați aleatoriu, în general persoane tinere. Oamenii ar fi fost controlați corporal și la bagaje, fără explicații.

Am întrebat și noi Direcția Generală a Poliției Municipiului București care a fost scopul acestor controale, pe ce criterii au fost selectați cetățenii controlați și dacă li s-a înmânat la final un proces-verbal în acest sens, așa cum prevede Legea 2018/2002.

Ce spune Poliția
În răspunsul furnizat APADOR-CH, Poliția nu ne spune concret cum alege persoanele pe care le controlează, ci ne asigură doar că toate controalele realizate la metrou au respectat prevederile legale.

La a doua întrebare Poliția a răspuns de asemenea că respectă întocmai ce zice legea:

Referitor la actele întocmite cu ocazia efectuării unui control corporal, polițiștii, la finalul activităților, consemnează într-un proces-verbal rezultatul verificărilor, proces-verbal care, în cazul constatării unei infracțiuni flagrante, constituie act de sesizare, iar în această situație este adus la cunoștința persoanelor implicate. În celelalte situații, ce nu implică constatarea vreunei infracțiuni, polițiștii întocmesc un proces-verbal de control corporal pe care îl înmânează persoanei în cauză, în xerocopie".

Citiți răspunsul Poliției
Așadar, în caz că v-ați aflat printre persoanele oprite de poliție la ieșirea din metrou, în perioada asta, legitimate și controlate la buzunare și/sau bagaje, vă rugăm să ne spuneți și nouă dacă situația s-a derulat în realitate la fel cum spune legea și implicit Poliția în răspunsul oficial. Dacă aveți și un proces verbal primit de la poliție vă rugăm să ni-l trimiteți pe adresa office@apador.org, ca să vedem ce motiv legal a fost invocat în el, pentru control.

În caz că nu ați fost încă norocoșii câștigători ai loteriei Poliției, e bine să citiți ce poate și ce nu poate Poliția să facă în cazul unor astfel de controale neașteptate, și ce drepturi aveți.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

5,021,562 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.