Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Mai 21, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER: ALCOOLUL SI DROGURILE LA VOLAN, ÎN VIZORUL POLITISTILOR
8 zile, pe drumurile publice din Caraș-Severin, peste 670 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că 7 dintre aceștia au consumat alcool sau substanțe psihoactive, în 4 dintre cazuri fiind întocmite dosare penale, iar în celelalte 3 fiind aplicate sancțiuni contravenționale, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În primele 4 luni ale acestui an, 93 de conducători auto au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice aflându-se sub influența alcoolului, în 44 de cazuri fiind întocmite dosare penale și în 49 de situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Alți 6 conducători auto au fost depistați conducând autovehicule sub influența unor substanțe psihoactive.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent astfel de acțiuni, de combatere a acestor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și tuturor celorlalte cauze, acțiuni în cadrul cărora sunt utilizate aparatele de tip etilotest și drugtest, aflate în dotarea inspectoratului.

Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice!Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.

Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,840,134 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.