Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Mai 21, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Avertisment FACIAS: România pierde 2 miliarde de euro din PNRR! Acum riscă să piardă și banii pentru construirea creșelor
în situația de a pierde o sumă importantă din PNRR, din cauza unor estimări greșite.

Astfel, România va pierde aproximativ 2 miliarde de euro, în urma creșterii economice de 7% în anul 2021 față de anul 2020. Ca urmare a creșterii PIB-ului României, bugetul pe granturi se va diminua cu 2 miliarde de euro, deoarece alocările inițiale fuseseră stabilite de Comisia Europeană pe baza unor estimări ale PIB mai pesimiste decât rezultatele efective înregistrate de România. Cu toate acestea, creșterile spectaculoase ale economiei României rămân până la acest moment doar pe hârtie, fără ca românii să beneficieze în mod direct de acestea și, mai mult, se pierd 2 miliarde de euro din PNRR prin care se puteau realiza investiții esențiale pentru români.

La finalul lunii iunie se va împlini termenul privind semnarea contractelor pentru construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe. Deși ghidul aferent apelului se află în dezbatere publică, riscul depășirii termenului este unul iminent și real. Iar acest lucru va duce la pierderea finanțării de 230 de milioane de euro din PNRR.

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

Biroul de Presă FACIAS
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,840,156 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.