Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Mai 21, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
E3UDRES2 se extinde - universități ancorate la nivel regional, conectate la nivel internațional
șase țări, a realizat, în primii doi ani de la înființare, performanțe impresionante, iar ca urmare numeroase alte universități au solicitat să se alăture alianței.

Consorțiul E3UDRES2 vizează să creeze unui campus multiuniversitar european, ca sursă de inovații inteligente și durabile pentru orașele mici sau mijlocii și pentru zonele rurale din jurul acestora. În cadrul acestui Campus European distribuit se urmărește furnizarea de diplome europene comune (Joint European Degrees), prin utilizarea conceptului de micro-credențiale și a expertizei specifice fiecărui partener.

Datorită orientării sale specifice, E3UDRES2 s-a impus ca o alianță-model pentru alte instituții academice europene. Consorțiul reunește șase universități, în principal de științe aplicate (St. Polten University of Applied Sciences, Austria, Instituto Politecnico de SetĂșbal, Portugalia, Universitatea Politehnica Timișoara, România, Szent Istvan University Godollo, Ungaria, UC Leuven Limburg, Belgia, Vidzeme University of Applied Sciences, Letonia), la care recent s-au alăturat alte două universități (Saxion University of Applied Sciences, Olanda, și Fulda University of Applied Sciences, Germania), reprezentând 92.500 de studenți, 10.300 de angajați și 64 de facultăți.

Demn de menționat este faptul că nici una dintre instituții nu este situată în capitala țării respective, pentru a aborda decalajul de inovare dintre zonele metropolitane și toate celelalte părți ale Europei (unde locuiește încă majoritatea populațieioamenilor).

E3UDRES2 promovează dezvoltarea orașelor mici și mijlocii și a mediului rural din jurul acestora, transformându-le în regiuni inteligente și durabile, conturând și contribuind la crearea unui viitor prosper, cu o mai bună calitate a vieții pentru o societate europeană în plin progres.

Alianța E3UDRES2 promovează mobilitatea (atât fizică, cât și virtuală) studenților de la toate nivelurile, precum și a personalului academic și non-academic/administrativ, permițând studenților și personalului să dobândească competențe interculturale (inclusiv lingvistice) și să își lărgească perspectiva de la viziunea regională la cea europeană.

Proiectul încurajează și susține talentele pentru a-și transforma ideile în afaceri, care sunt ancorate la nivel regional, dar conectate la nivel internațional. De asemenea, va crește atractivitatea orașelor mici și mijlocii precum și a regiunilor lor rurale pentru inovatori experimentați și companii care doresc să interacționeze cu ecosistemele regionale, recunoscând potențialul regiunilor inteligente și durabile în contextul provocărilor globale complexe.

Până în prezent, au fost deja formulate o serie de propuneri și soluții de dezvoltare regională inteligentă, de către echipe mixte de studenți și cadre didactice din universitățile partenere, în cadrul iLiving Labs și a evenimentelor de tip Hackathon, unde instituțiile și companiile locale au oferit provocări din viața reală, cu scopul de a obține soluții creative dezvoltate de comunitatea E3UDRES2. Accentul puternic pus pe regiunile respective ("regiuni inteligente") și durabilitate este ceea ce diferențiază E3UDRES2 de alte alianțe de Universități Europene.

În ultimele luni, comunitatea E3UDRES2 și-a intensificat eforturile pentru a consolida și întări în continuare coeziunea și cooperarea partenerilor deja existenți în diverse domenii. Modul în care s-a realizat acest lucru s-a bazat în principal pe proiecte și evenimente comune, dintre care unele au folosit metode de învățare și predare complet noi, interactive, bazate pe conceptul de co-creare de cunoaștere și rezolvare de probleme practice prin metode inovative.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,840,006 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.