Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Marți, Ianuarie 18, 2022
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
ACTIUNI ALE POLITISTILOR BIROULUI SIGURANTA SCOLARĂ PENTRU PREVENIREA ACTELOR DE BULLYING SI A VIOLENTEI ÎN SCOLI
peste 50 de elevi de la Colegiul Național „Traian Doda” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, au fost transmise aspecte legate de educația juridică, ce înseamnă termenul "infracțiune" și ce implică răspunderea penală și contravențională a minorilor, dar și recomandări din sfera prevenirii manifestărilor violente în rândul tinerilor și prevenirii discriminării.

Recomandările au fost susținute de materiale video specifice vârstei elevilor și de sfaturi, precum:
- Evită cuvintele jignitoare și nu încerca să te răzbuni!
- Pentru a evita un conflict mai mare, alege să nu răspunzi provocărilor!
-Analizează comportamentul celor din preajma ta și nu-ți petrece timpul cu persoane violente!
-Poartă-te respectuos și civilizat cu cei din jur și prezintă-ți opinia cu calm!

Ce este bullying-ul
Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel. Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Cyber-bullying (hărțuirea cibernetică) este termenul folosit pentru definirea diverselor forme de abuz psihologic pe internet (hărțuire, amenințare, intimidare, adresare de injurii, transmiterea de mesaje obscene, uneori ajungându-se chiar și la șantaj), cu scopul de a ataca în mod deliberat, repetat și ostil o persoană sau un grup de persoane.

Recomandările polițiștilor:
În cazul mesageriei electronice, blochează persoanele necunoscute care îți fac rău sau creează-ți un cont de utilizator nou și închide-l pe cel vechi, pentru a stopa corespondența nedorită sau mesajele injurioase.
Dacă nu reușești să eviți o corespondență injurioasă, salveaz-o, pentru a o avea ca mijloc de probă. Păstrează deci (prin salvare de pagină ori fișier sau captura de ecran) orice mesaj, comentariu, secvență audio sau video pe care agresorul le-a postat.
Dacă cineva a postat, fără acordul tău, imagini, filme sau date de contact private, trebuie să te adresezi administratorului respectivului site pentru a elimina conținutul nedorit. În cazul în care ți se refuză îndepărtarea imaginile și datele de contact ilegal postate, poți să faci plângere penală în baza art. 226 din Noul Cod Penal, cu privire la violarea vieții private.
Te poți adresa oricărei unități de poliție pentru investigații, atunci când consideri că s-a adus atingere bunei reputații prin publicarea fără acord.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,642,824 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.