Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Iunie 19, 2021
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Colectii de design vestimentar cu inspiratii din trecut Vernisajul expozitiei studentilor de la Facultatea de Arhitectură si Urbanism a UPT
de 25, au participat la un curs opțional de design vestimentar, iar provocarea a fost să creeze ținute inspirate din diverse stiluri, de pe tot parcursul istoriei.

Cursul a avut o parte teoretică, dar și una practică, în cadrul căreia tinerii și-au dat frâu liber imaginației pentru a realiza o colecție unică. Studenții au desenat și creat colecții și au materializat designul pe un manechin din lemn de dimensiuni reduse (30 cm). Colecțiile au la bază elemente inspiraționale, preluate din trecut, din orice perioadă stilistică studiată la curs.Lucrările au fost coordonate de lect.dr.arh. Andreea Anghel (cadru didactic și absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism, UPT, promoția 2008) și designer vestimentar Laura Chiriță.

„De fapt, acest curs presupune trecere în revistă a istoriei costumului, din cele mai vechi timpuri până în prezent. M-am gândit să creez o activitate care, cumva, să-i implice pe studenți să încerce să găsească mai mult decât o simplă istorie și să meargă până în adâncuri. Acest exercițiu i-a inspirat, cumva, să găsească posibile elemente pe care să le poată prelua, ca să-și creeze o colecție vestimentară unică”, a declarat lect.dr.arh. Andreea Anghel , coordonatoarea expoziției.

„Puteți vedea partea practică și rezultatul cursului de design vestimentar. La mine ei ajung în momentul în care au deja partea teoretică făcută, iar eu îi ajut cu partea practică, în atelierul meu de design vestimentar. Alegem împreună materialele care s-ar potrivi subiectului ales de ei și începem construcția propriu-zisă pentru ținuta în miniatură pe care ei trebuie să o realizeze”, a completat designerul vestimentar Laura Chiriță.

Ideea cursului optional și a organizării expoziției a fost foarte bine primită și apreciată de studenți, pentru care a fost o experiență nouă, interesantă, în care au avut ocazia să creeze și altceva în afara materiei obișnuite, mai ales că mulți dintre aceștia au deja preocupări în domeniu.

Expoziția „Colecții de design vestimentar cu inspirații din trecut” poate fi vizitată până la sfârșitul anului universitar, în data de 7 iunie 2021, la parterul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, de luni până joi între orele 9:00 – 16:00, respectiv vineri de la 9:00 la 14:00.

Departament Comunicare si Imagine
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,299,858 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.