Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Miercuri, Mai 12, 2021
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Educație cu drona: metoda inovatoare prin care elevii vor învăța despre sustenabilitate
lecții din zone spectaculoase de unde vor fi transmise LIVE inclusiv imagini filmate cu drona. Scopul este de a oferi acces tuturor elevilor la conținut educativ atractiv despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

"De fiecare dată când vorbesc despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, țin să scot în evidență importanța educației și a sănătății. În ultimul an s-a accentuat și mai mult nevoia de a ne apropia mai mult asupra acestor domenii. Atât orele clasice cât și cele online pot fi mai interesante dacă se fac într-un mod inovator. Venim în sprijinul elevilor și profesorilor din toată țara care vor avea acces la lecții dinamice cu exemple practice astfel încât să învețe mai multe despre lumea din jurul lor, despre dezvoltare durabilă. Aceasta este motivul pentru care Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a implicat pentru extinderea la nivel național al proiectului Educație la înălțime. Vom continua să susțină inițiative prin care să dezvoltăm cele mai bune instrumente pentru educația generațiilor viitoare.", a declarat Laszlo Borbely

La conferința de lansarea proiectului au mai participat domnul Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, inițiatorii proiectului și o parte dintre profesorii implicați în realizarea lecțiilor.

Lecțiile realizate vor include și activități nonformale, precum experimente, jocuri și sarcini interesante. Obiectivele proiectului lansat astăzi sunt:

* familiarizarea elevilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod care pune în valoare competențe de secol 21, în special colaborarea și gândirea critică,

* promovarea unor lecții interactive centrate pe elev, care folosesc cele mai noi tehnologii,

* crearea unor lecții-model accesibile tuturor profesorilor din țară.

Cine poate participa

Lecțiile sunt realizate de către profesori și învățători dedicați din toate cele opt regiuni de dezvoltare economică a României, fiecare transmițând lecții din zona sa. Profesorii vor fi selectați din rețeaua Aspire Teachers, o comunitate de profesori excelenți, lideri în comunitățile lor, dedicați și adaptați noilor generații, dar și din alte rețele de profesori valoroși.

Profesorii-gazdă pot fi profesori cu elevi în clasele III-IV sau V-VII din orice școală din România care vor să primească în direct lecțiile transmise live.

Cele opt lecții vor fi realizate în perioada martie-iunie 2021, după un calendar clar al transmisiunilor. O clasă-gazdă are nevoie doar de un videoproiector, un laptop conectat la internet și multă curiozitate.

Prima lecție va fi transmisă pe 6 mai. Pentru a primi informațiile de conectare și pentru a rămâne la curent cu evoluția proiectului, un profesor sau un director de școală poate completa un scurt formular: http://bit.ly/3lf3aPN

Un exemplu de lecție este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=zJ8L-FzuoRQâ
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,222,101 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.