Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Miercuri, Mai 12, 2021
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
VACCINURILE - PROTECTIE PENTRU TOTI!
20204 cazuri de rujeolă, din care 64 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel național au fost organizate campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinați și incomplet vaccinați. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima și a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populației necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

De la începutul sezonului 2020-2021 au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripă: 1 caz gripa cu virus AH1, 1 caz gripa A nesubtipat și 2 cazuri gripa cu virus B. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.Până la data de 21.02.2021 au fost vaccinate antigripal 2.265.289 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Epidemia de COVID-19 care a debutat la sfârșitulanului2019 a fost declarată pandemie de către OMS în data de 11 martie 2020. Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus.

Vaccinurile pentru prevenirea COVID-19 au devenit disponibile în UE/SEE în decembrie 2020.Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat anul 2021 “Anul Internațional al personalului medical”, ca recunoaștere a dedicării acestei categorii profesionale pentru furnizarea asistenței medicale în timpul și în pofida pandemiei de COVID-19, care a pus la încercare sistemele de sănătate din lume.

OMS recomandă ca toate vaccinările de rutină să fie administrate conform programării, chiar în timpul pandemiei de COVID-19.

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV), 26.04 - 02.05.2021

Anul acesta 2021, SEV are o semnificație specială, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Cu lansarea continuă a vaccinurilor în toată regiunea europeană, Campania anului în curs se orientează pe sensibilizareașiinformareapopulațieidesprevaccinuriledisponibileșirolul OMS în asigurarea distribuției echitabile a acestora. Vaccinarea este „piatra de temelie” a Programului de lucru OMS Europa 2020–2025 – “United Action for Better Health in Europe”.Epidemiile recente subliniază responsabilitatea tuturor de a menține sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. Tema din anul 2021încurajeazăoameniisă conștientizeze beneficiile vaccinării și să îi celebreze pe toți cei care contribuie în atât de multe feluri la protejarea vieții prin vaccinare.Campania IEC pentru celebrarea Vaccinării este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică și este implementată local de Direcțiile de Sănătate Publică județene și cea a municipiului București. Pe teritoriul național, sub sloganul „Prevenire. Protecție. Vaccinare.” și tema“Vaccinurile- protecție pentru toți!”,se vor derula activități de informare și implicare a grupelor țintă de populație.Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

4,222,040 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.