Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, Decembrie 03, 2020
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
ZIUA NAȚIONALĂ FĂRĂ TUTUN - 19 NOIEMBRIE 2020
concordanță cu cea propusă anul acesta de Organizația Mondială a Sănătății pentru marcarea Zilei Mondiale Fără Tutun #TobaccoExposed, care urmărește să prevină consumul de tutun în general, prin protejarea tinerilor de influența industriei tutunului și prin demontarea miturilor și expunerea tacticilor de manipulare utilizate de această industrie.

Prin activitățile realizate în cadrul campaniei de marcare a Zilei Naționale Fără Tutun, Agenția Națională Antidrog își propune să contribuie la conștientizarea tinerilor în legătură cu manipularea de către companiile din industria tutunului, prin diversitatea produselor din tutun și atractivitatea design-ului, gratuitatea produselor etc., urmărind, în același timp, informarea și educarea noilor generații cu privire la riscurile fumatului activ și pasiv.

***

Potrivit rezultatelor Studiului în școli privind consumul de alcool, tutun și droguri ilicite în România – ESPAD 2019, realizat de Agenția Națională Antidrog:

• Consumul de tutun în rândul adolescenților se menține la valori similare celor observate în studiul anterior. Astfel, consumul de tutun de-a lungul vieții (care au consumat cel puțin o dată în viață) este de 49,5%, față de 41% media europeană.

• Diferențiat pe sexe, se observă valori asemănătoare ale consumului de tutun, atât în rândul băieților, cât și al fetelor, ceea ce înseamnă că fetele tind să adopte același comportament de consum (49,4% băieți, față de 49,6% fete).

• Consumul de țigări în ultimele 30 de zile (consumul actual) își menține un nivel similar celui observat în anul 2011, ajungând la 31,2%.

• Consumul zilnic de țigări în ultimele 30 de zile revine la valoarea înregistrată în anul 2011, respectiv18,4%.

• Față de riscurile consumului de tutun, adolescenții au o percepție mai scăzută asupra consecințelor nefaste la care se expun, în proporție de 12% aceștia văzând un risc ridicat dacă fumează ocazional. Aceeași percepție scăzută asupra riscului ridicat o au adolescenții și față de consumul țigărilor electronice 1-2 ori, doar 9,1% dintre ei indicând în acest tip de comportament un risc ridicat. În schimb, 59% apreciază ca fiind un risc ridicat să fumeze unul sau mai multe pachete de țigări pe zi.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG CARAȘ-SEVERIN
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,946,295 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.