Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, August 13, 2020
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Bugetul și prioritățile UE pentru 2021-2027, în dezbatere la Timișoara
11 decembrie 2019.

În cadrul următorului buget pe termen lung al Uniunii Europene pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiții a UE, orientând intervențiile către inovare, emisii reduse de carbon, conectivitate și mobilitate durabilă, îmbunătățirea calității serviciilor publice. România are alocate 27 de miliarde de euro prin politica de coeziune în perioada 2021-2027.

Vor vorbi despre ce urmează la nivel european și național și vor răspunde întrebărilor cetățenilor doamna Vittoria Alliata di Villafranca din partea Comisiei Europene, director în cadrul DG Regio - Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, și domnul Ioan Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene din România.

Întâlnirea, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană și Universitatea de Vest din Timișoara, are ca temă "Prioritățile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027".

Dezbaterea este programată în 11 decembrie 2019, între orele 9,30-11,00, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara. Sunt așteptați studenți, profesori, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și reprezentanți ai mediului privat, dar și orice cetățean interesat de viitorul Europei, prioritățile Uniunii Europene și modul de alocare și accesare a fondurilor europene ca instrument pentru dezvoltare.
Dialogurile vor fi moderate de doamna Brîndușa Armanca, profesor universitar și jurnalist.
Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

***

Director în cadrul DG Regio, doamna Vittoria Alliata di Villafranca este responsabilă de implementarea fondurilor structurale și de investiții europene în Bulgaria, Croația, Ungaria, România și Slovenia. Pe lângă planificarea și monitorizarea implementării acestor fonduri, unul dintre obiecivele sale este îmbunătățirea capacităților administrative pentru realizarea de investiții publice eficiente.

"Principala provocare este să ne asigurăm că fondurile sunt bine gândite și cheltuite, astfel încât programele de investiții agreate să fie implementate cu rezultate durabile pe termen lung pentru o dezvoltare sustenabilă și inteligentă. Monitorizez cu atenție implementarea reformelor structurale esențiale deoarece cred că acest lucru este prioritar pentru a obține rezultate bune. Un alt lucru pe care îl am în atenție este ca alegerea priorităților de investiții prin intermediul fondurilor UE să se realizeze ținându-se cont de nevoile specifice ale fiecărei regiuni, precum și de motoarele de creștere agreate la nivelul UE: inovare, cercetare și educație", spune doamna Vittoria Alliata di Villafranca.

Intervențiile UE pentru perioada 2021-2027 se vor concentra pe următoarele cinci priorități investiționale:

- O Europă mai inteligentă, prin inovare, digitalizare, transformare economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii;

- O Europă mai verde, fără emisii de carbon, punerea în aplicare a Acordului de la Paris și investiții în tranziția energetică, energia din surse regenerabile și combaterea schimbărilor climatice;

- O Europă conectată, cu rețele strategice de transport și digitale;

- O Europă mai socială, pentru realizarea pilonului european al drepturilor sociale și sprijinirea calității locurilor de muncă, a învățământului, a competențelor, a incluziunii sociale și a accesului egal la sistemul de sănătate;

- O Europă mai apropiată de cetățenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local și a dezvoltării urbane durabile în UE.

Întâlnirea de la Timișoara este organizată pe formatul "Citizens' Dialogues", serie de dialoguri inițiată de Comisia Europeană în statele Uniunii Europene cu scopul de a-i consulta pe cetățeni cu privire la tematicile europene de actualitate.
(https://ec.europa.eu/info/events/citizens-dialogues_en).

***

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: telefon/fax - 0256-491.981/ 0256-491.923, e-mail - office@adrvest.ro.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,782,645 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.