Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Joi, August 13, 2020
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
POLI - aniversarea unui simbol
Conducerea actuală a UPT va marca, și în acest an, nașterea unuia dintre cele mai de preț simboluri ale orașului, iubit și alintat de generații întregi de suporteri - POLI! Miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 12:00, Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT va găzdui un eveniment de suflet dedicat sportului, care a fost o componentă esențială a pregătirii studenților din Politehnica timișoreană, încă de la înființare.

Pe lângă prezentarea istoriei și a tradiției sportive din UPT, în cadrul manifestării vor fi abordate și unele aspecte de actualitate, printre care preluarea CSU Politehnica Timișoara de către UPT, proiectele de dezvoltare a bazelor sportive, vor fi prezentate ultimele trofee obținute de sportivi, vor lansate cartea „Olimpicii noștri” (autor Mihaela Popescu) și un album foto al Centrului de Copii si Juniori, dar și alte surprize pregătite de organizatori.

Primul rector, Traian Lalescu, era și un mare iubitor de sport. Astfel că, în toamna anului 1920, la scurt timp după înființarea Școlii Politehnice, se ia decizia constituirii unei noi asociații sportive: Societatea Sportivă Politehnica Timișoara. Pe scurt, „Poli”, care va deveni, de-a lungul anilor, mai mult decât un simbol pentru societatea și fotbalul timișorean.

Formată, cel puțin la început, exclusiv din studenți, echipa de fotbal SS Politehnica va începe să activeze în primăvara anului următor, 1921. Deși gruparea activa deja de câteva luni bune, Societatea Sportivă Politehnica s-a constituit statutar la 4 decembrie 1921. Educația fizică a fost mereu materie obligatorie la Politehnică. De-a lungul celor aproape 100 de ani existență, sportul a jucat permanent un rol important la Universitatea Politehnica. Atât sportul de performanță, cât și cel de masă.

În decursul timpului, toate conducerile Politehnicii timișorene au acordat o atenție aparte sportului, dar și dezvoltării unei baze materiale care să susțină această această activitate, astfel încât astăzi Universitatea Politehnica Timișoara se poate lăuda cu baze sportive cum nu mai are nici o altă instituție de învățământ superior, puse gratuit la dispoziția studenților.

Departament Comunicare si Imagine

Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,782,594 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.