Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Iunie 06, 2020
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
Comunicat de presă - USR
"Ieri, am primit răspunsul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) cu concluziile anchetei Corpului de control, pe care am solicitat-o în acest an, cu privirile la distrugerile, în serie, din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Ce se spune, pe scurt, în răspuns (integral, în facsimil, în galeria foto):

1. Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, asigurată de Romsilva, nu a finalizat Planul de Management și a fost obligată să restituie suma de 262.777 lei, pe care o accesase în acest scop prin A.M. P.O.S. Mediu; cică Romsilva ar fi depus, anul trecut, plângeri împotriva unor angajați ai Administrației, în acest sens;

2. La data controlului, Planul de management nu a fost aprobat potrivit legii; cică pentru întârzierea nejustificată ar fi fost schimbate mai multe persoane care au ocupat funcția de director în Administrația Parcului;

3. Se confirmă tăierile ilegale de păduri, pe care le-am semnalat, în mai multe zone ale Parcului. Sunt informat că s-a întocmit un proces verbal de constatare a unor infracțiuni silvice, transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, și s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru 5 operatori economici.

4. Constatările anchetei Corpului de control au fost trimise la Romsilva ”în vederea luării măsurilor legale care se impun și sancționarea persoanelor responsabile pentru deficiențele constatate”.

Ce e sfidător, aberant și mincinos în acest răspuns:

1. Romsilva încearcă să mute responsabilitatea nefinalizării Planului de management către ”niște angajați”. Ce nu spune Romsilva e că aceste plângeri au fost soluționate de Justiție. Definitiv. Anagajații au câștigat.

2. Acei ”mai mulți” directori schimbați sunt cel mult unul. Restul și-au dat demisia sau au refuzat să-și prelungească activitatea în Administrația Parcului, pentru a nu mai fi părtași la abuzuri. Iar ”marele director” al Administrației Parcului, acel director care a primit ”insuficient” la evaluare, care a căzut două concursuri de numire în care a candidat singur pe post, înainte de a ocupa funcția, d-l Ifca Nicolae, principalul responsabil pentru dezastrul din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, e, în continuare, în funcție.

3. Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului n-a făcut nimic pentru a stopa fenomenul infracțional din parc. Autoritățile au fost sesizate doar în urma documentărilor pe care le-am făcut eu în zonă și de către activiști de mediu.

4. MAP a transmis raportul ”în vederea măsurilor legale care se impun și sancționarea persoanelor responsabile” exact celor care sunt vinovați (conform propriului raport) de distrugerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului! Asta e pur și simplu sfidare și lipsă de responsabilitate!

Concluzii:

Din păcate, joi, am un singur vot pentru a căderea Guvernului Dăncilă. Fie (și doar) pentru distrugerea pădurilor din Semenic, Guvernul ăsta ar merita să fie trimis la reciclare de zeci de ori. Sper că după ziua de joi, la MAP și la Ministerul Mediului să ajungă o persoană căreia chiar să-i pese de pădurile și de parcurile naționale ale României. O persoană care să aplice legea fără nicio reținere și să scoată Romsilva din parcurile naționale.

În cazul Semenic e nevoie, pur și simplu, de constatarea încetării contractului cu Romsilva, care e pusă în întârziere pentru nerealizarea Planului de management de aproape un an și jumătate! Asta după toate amânările și păsurile pe care le-a primit până acum. O persoană care, pur și simplu, să spună ”STOP” termitei Romsilva și practicilor acesteia.

Le mulțumesc tuturor celor care au semnat până acum petiția pentru Salvarea Parcului Național Semenic - Cheile Carașului. Dacă nu ați semnat-o încă, o puteți face aici: https://facem.declic.ro/camp…/salvam-parcul-national-semenic . Și vă rog să o dați mai departe. Vă garantez că, împreună, vom câștiga și lupta asta!"
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,696,800 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.