Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Sâmbătă, Iunie 06, 2020
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
REGULAMENTUL FESTIVALULUI DE CREAȚIE ȘI INTERPRETARE A POEZIEI ÎN GRAI ,,TATA OANCEA"
Festivalul de creație și interpretare a poeziei în grai bănățean„TATA OANCEA” este cel mai vechi, mai amplu și complex festival de acest gen din România!

Anul acesta se împlinesc 90 de la apariția primului număr al revistei „Vasiova”, publicație care a fost o emblemă a Banatului istoric, un model de urmat pentru publiciști, fiind editată între anii 1929 și 1947! Prin această manifestare organizatorii doresc să aducă un omagiu poetului și omului de cultură PETRU E. OANCE (1881-1973), cunoscut sub pseudonimul literar TATA OANCEA, unul dintre cei mai de seamă creatori de literatură dialectală bănățeană, dar și să promoveze graiul bănățean și talentele autentice ale acestui colț de țară.

Festivalul se desfășoară pe două secțiuni:

- CREAȚIE ;

- INTERPRETARE,

și pe grupe de vârstă, (preșcolar, ciclul primar, ciclul gimnazial, ciclul liceal și adulți).

Ediția a XLIII – a (43-a), va avea loc în data de 01.11.2019, pentru secțiunea copii (creație și interpretare), iar pentru adulți (creație și interpretare) în data de 02.11.2019.

La secținea CREAȚIE pot participa creatori în grai, indiferent de vârstă, care nu sunt membrii ai Uniunii Scriitorilor. Fiecare participant are dreptul să se înscrie cu un număr de maxim 5 lucrări. Lucrările (dactilografiate sau redactate la computer) vor fi transmise pe adresa: Casa Orășenească de Cultură Bocșa, str. 1 Decembrie 1918, nr.43, cod 325300, jud. Caraș-Severin, cu mențiunea „Pentru Festival” în 3 exemplare, până în data de 28.10.2019, inclusiv. De asemenea se va atașa și o fișă de prezentare care trebuie să conțină: Numele și prenumele, data și locul nașterii, adresa exactă, date de contact (număr de telefon, adresă de e-mail etc), profesia, secțiunea și grupa de vârstă la care participă și acolo unde este cazul CENACLUL LITERAR din care fac parte.

La secțiunea INTERPRETARE pot participa RECITATORI de orice vârstă, îmbrăcați (condiție obligatorie pentru intrarea în concurs) în COSTUM POPULAR specific subzonei din care provin.

Fiecare unitate de învățământ (exclusiv cele din orașul Bocșa) va înscrie în concurs maximum 6 copii, iar fiecare coordonator va avea maxim 2 copii înscriși. Școlile de pe raza orașului Bocșa vor putea înscrie câte 6 copii pentru fiecare ciclu, dar nu mai mult de 20 pentru o unitate de învățământ.

Recitatorii vor prezenta în concurs o poezie cu durata maximă de 5 minute. Nu se acceptă în concurs poezii cu texte licențioase și nici recitarea unei poezi în grup.

Juriul, format din specialiști în folclor, va aprecia evoluția partici-panților ținând cont de următoarele:

- mimică și gestică;

- text adecvat vârstei;

- cursivitate;

- dicție;

- costum popular (în caz de egalitate pentru departajare).

Fiecare unitate de învățământ va completa tabelele anexate și fișe de

înscriere pentru fiecare participant și le va transmite prin poștă la adresa: Casa Orășenească de Cultură Bocșa, str. 1 Decembrie 1918, nr. 43, cod 325300, jud. Caraș-Severin, cu mențiunea „Pentru Festival” până în data de 28.10.2019, inclusiv sau la adresa de e-mail casadeculturabocsa@yahoo.com. tot până în data de 28.10.2019, inclusiv .

Se vor acorda premii și mențiuni la fiecare secțiune în funcție de bugetul festivalului.

Nu se percep taxe de participare.

Intrarea în concurs se va face în funcție de vârsta concurenților, începând cu preșcolarii, ciclul primar, gimnazial, liceal și adulții, ținând cont de asemenea și de localitatea sau țara de unde vin concurenții.

Organizatorii vor putea modifica programul în funcție

Informații suplimentare se pot obține la Casa Orășenească de Cultură Bocșa, str. 1 Decembrie 1918, nr.43, tel. 0355/566.613 sau la adresa de e-mail casadeculturabocsa@yahoo.com, persoană de contact, Ioan LIUȚ.

ORGANIZATORI:

- PRIMĂRIA ORAȘULUI BOCȘA;

- CONSILIUL LOCAL BOCȘA;

- CASA ORĂȘENEASCĂ DE CULTURĂ BOCȘA;

CU SPRIJINUL:

- CENTRULUI JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE CARAȘ-SEVERIN;

- ASOCIAȚIEI „PE URMELE LUI TATA OANCEA” TIMIȘOARA.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,696,809 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.