Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Duminică, Iulie 21, 2019
Navigare
Cele mai noi articole
Niciun articol disponibil
name
name
IP address signature
TRAFIC
optimizare web
IN CURAND RADIO
INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ TIMISOARA VĂ INFORMEAZĂ:
În luna februarie a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.170/2018 Ordinul privind stabilirea perioadelor de prohibiție pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii, din anul 2019.

Astfel, în perioada 26 aprilie – 09 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 45 de zile în apele care constitue frontieră de stat. De asemenea, se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ al oricăror specii de pești în fluviul Dunărea în zonele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria și cu Republica Serbia, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai, inclusiv cu următoarele excepții:

- Se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie-30 mai inclusiv;

- Prohibiția pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv și familial a scrumbiei de Dunăre se stabilește, pe sectoare, astfel: pe sectorul de Dunăre și brațele sale de la Chiciu km 374,5 până la Baraj Porțile de Fier II, inclusiv brațul Gogoșu km 874,8, pe o durată de 20 de zile, în perioada 18 aprilie-7 mai inclusiv;Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lanseta, în scop de agrement sau performanță, este o activitate individuală și necomercială iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, fiind valabil pentru anul 2019.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal și netransmisibil care se poate viza în mod gratuit la sediile Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră (Caraș Severin, Mehedinți, Timiș), după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate.

Pentru a putea desfășura activități de pescuit sportiv și a nu încălca prevederile legale, este necesară deținerea unui permis eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura și avizat de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, pentru anul 2019.

De asemenea, pescarii sportivi trebuie să știe că granița cu Republica Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activitățile desfășurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliției de Frontieră Române.

Conform prevederilor legale ale frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condițiile legii, în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Facem precizarea că lipsa avizului șefului Poliției de Frontieră, pe aceste permise, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.

Totodată, pescuitul recreativ sportiv, efectuat fără permis, constituie contravenție și se sancționează în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008, modificată și republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor, precum și altor viețuitoare acvatice.

COMUNICAT DE PRESA
Comentarii
Nu există comentarii postate.
Postează un comentariu
Nume:

Cod de validare:
Cod de validare


Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
RECLAMA PUBLICITATE
Site-ul Iulik official.
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
CEAS

Bucharest

HOROSCOP

3,235,241 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.